Dissabte 10 d’agost es disposarà una lona amb diferents caselles sobre la sorra que plantejaran diferents preguntes i proves relacionades amb possibles situacions a la platja.

La platja del Prat de Llobregat és la que concentra més famílies amb nens i nenes (36,1% del total dels seus usuaris/àries) de l’àrea metropolitana, es per això que dissabte acollirà l’activitat “Descobrim la platja jugant” : mitjançant un joc similar a l’oca, nens i nenes de 6 a 10 anys podran aprendre recomanacions per gaudir de la platja amb seguretat de forma lúdica.

L’activitat començarà dissabte a les 10.30 h del matí a la platja de Can Camins del Prat, al costat del mòdul de Salvament i Socorrisme, i estarà oberta a fins a les 13.30 h, durant tot el matí s’anirà repetint diverses vegades en funció de l’afluència de públic.

Es disposarà una lona amb diferents caselles sobre la sorra que contindrà  dibuixos sobre diferents aspectes o situacions vinculades amb la platja. En arribar a cada casella, els infants hauran de respondre preguntes o superar proves i després d’escoltar les recomanacions i explicacions dels socorristes.  L’activitat està dinamitzada per Proactiva, a qui l’Ajuntament del Prat ha adjudicat el Servei de Salvament i Socorrisme.

Amb aquesta activitat es pretén sensibilitzar els més petits sobre els riscos i perills del mar i la necessitat de preservar la flora i la fauna en espais naturals com la platja, també els donaran consells sobre com orientar-se en cas de pèrdua i sobre com evitar els accidents més habituals a més de les normatives que cal respectar.

La platja del Prat de Llobregat és la millor valorada per la ciutadania de l’àrea metropolitana,  especialment pel seu entorn natural tal i com ho indica l’Enquesta d’Usuaris de les Platges de l’Àrea Metropolitana, que va ser elaborada el 2018 per l’AMB i Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. La ciutadania va puntuar  globalment la platja del Prat amb un 8,1, per sobre de la mitjana metropolitana del 7,73. És el municipi amb major puntuació amb aspectes com l’entorn natural (8,43) o la neteja de l’aigua (7,60).

Font: aj. prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here