L’Ajuntament i una protectora han iniciat un projecte per a reduir les agressions i evitar l’alimentació irregular dels ànecs del parc de Can Mercader a Cornellà.

La vida d’aquestes aus fora del seu hàbitat natural no és fàcil. Es troben en una situació de superpoblació, pateixen agressions i son, freqüentment, alimentats de manera incorrecta.

Segons declaracions a La Vanguardia de Tere Rodríguez, presidenta de l’Associació Protectora d’Animals Exòtics de Catalunya (Apaec) “No se’ls ha de donar pa, en tot cas, fruita i verdures. El pa no els alimenta, els omple pap i allà els hi fermenta”.

És per aquest motiu que l’Apaec juntament amb l’Ajuntament de Cornellà han iniciat un pla pioner aquest estiu per a salvar els ànecs del parc. És un lloc de forta assistència de famílies però també un enclavament on alguns ciutadans actuaven de manera abusiva amb les aus. L’Associació va prendre com a mesura inicial portar als ànecs malalts o envellits a un veterinari, també van portar-se una quinzena de bebès i es van retirar els ous per evitar la massificació. Ara, s’estan buscant llocs d’adopció per alguns d’aquests exemplars.

Després d’aquestes accions, queden 12 ànecs al parc. Amb aquests exemplars arranca la segona fase del projecte. Rodríguez ha afirmat a La Vanguardia que “Volem educar als veïns. Explicar com es pot conviure amb els ànecs sense fer-los mal, què fer i què no fer”. S’ha destinat un equip encarregat de passejar pel parc, els dies de màxima afluència exposant informació. Son un total de 18 voluntaris i quatre persones de la protectora els que estan implicats en el projecte.

De cara al mes de setembre està prevista la instal·lació de tòtems informatius amb les directrius bàsiques per a la convivència entre ànecs i humans, a més de la repartició de fulletons.

 

Font: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here