Unes petjades haurien confirmat el retorn de la llúdriga al Delta del Llobregat.

Xavier Folqué, educador i infomador ambiental de Fem Natura, ha difós els primers indicis que l’animal es troba als Espais Naturals del Delta de Llobregat.

El passat mes de maig de 2019, va ser el biòleg Tomàs Ballesteros, qui, a través d’una fotografia va constatar la presència de la llúdriga a un tram del Riu Llobregat (a l’altura de L’Hospitalet) fet que no succeïa des del 1954.

La fotografia presentada per Folqué, no ha estat de l’animal, sinó de les seves petjades, a l’altura de la desembocadura del riu. Tot i així, les fotografies van ser captades al mes de febrer, és a dir, mesos abans de la publicació de la fotografia de Ballesteros.

L’any 2004 van fer-se les primeres fotografies a un exemplar de llúdriga prop del Prat, però no ha estat fins ara que s’ha evidenciat la seva presència als Espais Naturals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here