El divendres 4 d’octubre comencen els actes previs a la celebració de la Festa de Tardor de Sant Feliu, que concentrarà el gruix del programa d’activitats del dijous 10 al diumenge 13 d’octubre

Aquest any les festes venen farcides d’aniversaris que constaten el fort arrelament de les tradicions a la ciutat. Així, se celebra el 30è aniversari de la colla gegantera de l’ACF i dels Diables Rojos, els 25 anys de música del Ministrils, i els 35 anys de la Garsa, una de les bèsties de foc més consagrades de la ciutat.

Aquest divendres 4, a les 22 h, es presentarà el CD del seguici 25 anys de Ministrils, a la Sala Ibèria. Durant aquests 25 anys posant música al ball d’entremesos de la Festa de Tardor de Sant Feliu, la banda ha anat creixent en nombre de músics i instruments fins a convertir-se gairebé en una orquestra.

Els actes previs a la Festa seguiran el dissabte 5, a les 20 h, amb el concert de Sant Andreu Jazz Band al Centre Sant Feliu. I tindran continuïtat el diumenge 6, de 8 a 13 h, amb el X Concurs de pesca, a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius de Sant Feliu, a la Platja del Prat. El mateix diumenge, a partir de les 10 h, es farà l’assaig general del seguici a la plaça Vuit de Març, on també es podran comprar barrets, mocadors, ulleres i figures de les colles de la Festa de Tardor.

La sala d’exposicions del Palau Falguera acull l’exposició “30 anys Diables Rojos. Orígens i família”, que s’inaugura el dimarts 8, a les 19 h. Tancarà els actes previs de la Festa el tercer Torneig Solidari de Fútbol, entre la Peña Recreativa Sant Feliu i el Santfeliuenc FC, el dimecres 9, a les 21 h, al Camp de Futbol Falguera.

Joan Díez, Mocador d’Honor
L’Ajuntament de Sant Feliu ha aprovat concedir el Mocador d’Honor de la Festa de Tardor 2019 a Joan Díez. Aquesta distinció municipal li ha estat concedida, segons els membres de la Comissió dels Mocadors d’Honor, per la seva llarga trajectòria d’activisme cultural a la ciutat, especialment com a membre dels Ministrils i impulsor del seguici de la Festa de Tardor.

Torna l’oferta del ‘Canya Sant Feliu’
La Festa de Tardor repeteix la campanya ‘Canya Sant Feliu‘ a partir del divendres 4 d’octubre. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament, compta enguany amb la participació de gairebé una trentena de bars i restaurants de la ciutat que se sumen a l’experiència de traslladar l’esperit festiu fins aquests establiments. Així, tots els locals adherits a la campanya ofereixen fins al diumenge 13 d’octubre una canya i una tapa per només 2 euros. L’objectiu és promoure el consum als establiments de restauració de la ciutat durant els dies de la Festa de Tardor, i alhora oferir una opció econòmica als ciutadans i ciutadanes perquè puguin gaudir de la celebració al carrer.

Concursos de fotografia
Durant aquests dies se celebren dos concursos de fotografia amb l’objectiu de captar, ja sigui amb el telèfon mòbil, la càmera o altres dispositius electrònics, una imatge de la Festa de Tardor que destaqui per la seva singularitat. El VIII Concurs amateur de fotografia digital Festa de Tardor 2019 de Sant Feliu està adreçat a joves de 6 a 15 anys i de 16 anys en endavant. D’altra banda, Pistoleros de Edison, amb la col·laboració de l’Ajuntament, convoca el 7è Concurs de fotografia Festa de Tardor a Instagram. El certamen és obert a la participació de tothom i les fotografies han d’estar fetes amb telèfon mòbil i anar acompanyades de l’etiqueta #concurspistoleros. El termini per enviar les imatges és obert del 6 al 14 d’octubre i les persones guanyadores es donaran a conèixer el 18 d’octubre.

Font: Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here