El calendari musical de tardor vesteix de jazz la ciutat. El divendres 11 d’octubre comença la 28a edició de la Mostra de Jazz de Sant Boi amb un concert dels santboians A 4 Cordes, fet a mida per a l’ocasió. El certamen presenta un repertori del més pur jazz clàssic per oferir qualitat i varietat estilística i portar el jazz a cadascun dels barris de la ciutat.

La Mostra es desenvoluparà de l’11 d’octubre al 30 de novembre. S’han programat per l’ocasió set concerts que desplegaran varietat i personalitat. La innovació de l’orquestra de cambra de Sant Boi A 4 cordes obrirà la programació a Can Massallera. Aquests músics, vinculats a l’Escola de Música Blai Net, oferiran l’espectacle Jazz per a tothom, creat especialment per a la mostra, una proposta 100% santboiana.

Paral·lelament als concerts, la Mostra ha preparat actuacions al carrer de les escoles de música de la ciutat (dies 16, 23 i 30 de novembre), que portaran la música de jazz a diferents racons de Sant Boi. L’objectiu, tot seguint el mateix esperit d’altres activitats culturals a la ciutat, és donar oportunitats a les persones joves de Sant Boi que estudien música perquè se sentin acollides a la vida cultural de la població i es puguin donar a conèixer, al mateix temps que s’apropen aquests estils musicals a públics que habitualment no els escolten i arribar al màxim de seguidors.

Durant la mostra les persones amants del jazz podran gaudir d’una oferta de primera línia: el prestigiós trompetista Valery Ponomarev Quintet (15 nov., al Casal de Camps Blancs), la sensibilitat de Quasi el millor trio de la teva vida (18 oct., Casal de Ciutat Cooperativa i Molí Nou), el bugui-bugui de Lluís Coloma Trio (25 oct., Casal de Casablanca), la versatilitat de Magnolia (22 nov., Casal de Marianao), la veu masculina de Tony Middleton (8 nov., Cal Ninyo) i la visceralitat del saxo de Los Saxofonistas Salvajes, que tancaran la programació el 29 de novembre.

També està programat un concert familiar de Masnou Orleans Jazz Band (24 nov., al Casal de Marianao), una banda d’artistes de carrer de Dinamarca, Xile, Argentina, Itàlia, Suïssa i Espanya que fan música i gresca per fer viatjar el públic a la Nova Orleans de principi del segle XX a ritme de jazz.

 

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here