Des de Castelldefels fins a Collbató, marxes i concentracions omplen els carrers del Baix Llobregat com a mostra de rebuig de la sentència del Procés, que condemna entre 9 i 13 anys de presó als líders independentistes.

 

Avui a primera hora es feia pública la Sentència, parcialment filtrada 48 hores abans, contra els ex-membres del Govern de Catalunya en presó provisional des de fa 2 anys: l’ex-vicepresident Oriol Junqueras, els ex-consellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Dolors Bassa; l’ex-presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els líders de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per la seva part, la plataforma anònima Tsunami Democràtic, al migdia, feia una crida a aturar l’Aeroport Josep Tarradelles del Prat de Llobregat, de forma pacífica, concentrant-se a les portes i amb marxes lentes a les entrades. La C-31 ha estat tallada en tots dos sentits de la marxa fins al vespre.

Des de primera hora del matí, diferents alcaldes i alcaldesses de nord a sud de la comarca reaccionaven a les xarxes socials.

Font: Twitter personal de l'alcalde de Collbató, Miquel Solà
Font: Twitter personal de l’alcalde de Collbató, Miquel Solà

 

Font: Twitter personal de l’Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

“La reacció dels governs socialistes de la comarca ha estat discreta.”

A nivell institucional, diferents localitats s’han sumat a la crida de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència de suspendre l’activitat institucional i convocar en les properes 72 hores Plens Extraordinaris per tal d’aprovar mocions en defensa de l’amnistia i del dret d’autodeterminació. És el cas de Corbera de Llobregat, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat o Begues, entre d’altres, que també se sumaven a la convocatòria de concentracions davant els Ajuntaments a les vuit del vespre.

Font: ElBaix.cat. Concentració davant l’Ajuntament de Martorell

La reacció dels governs socialistes de la comarca ha estat discreta. Són pocs els que han emés comunicats en relació a la sentència. Un exemple és l’Ajuntament d’Esparreguera, que ha “lamentat el patiment que la sentència pugui generar individual i col·lectivament”, ha recordat “la necessitat de trobar una solució política al conflicte” i ha emplaçat a la societat a mobilitzar-se “de manera pacífica i des del respecte”.

Font: ElBaix.cat. Concentració davant l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

A aquelles localitats on l’equip de govern no s’ha sumat al rebuig a la sentència, han estat entitats de diferents sensibilitats, independentistes i no independentistes, polítiques i socials, les que convocaven a concentrar-se als carrers.

En alguns casos, com a Martorell, les concentracions han esdevingut talls espontanis de vies principals dels municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here