Un any més, Molins de Rei ha participat en la IX edició de Ciutats Defensores de Drets Humans 2019,en l’edició de tardor. Aquest projecte té per objectiu donar a conèixer la tasca que duen a terme els i les activistes dels drets humans, i conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. 

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que des del 2013 organitzen diferents municipis catalans, consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors i defensores de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va ser l’encarregat, en nom dels 15 municipis que formen part del projecte, de donar la benvinguda als 9 activistes que enguany han format part del projecte i va poder tenir l’oportunitat de poder saludar-los a tots. A més, va ser l’alcalde escollit per a la recepció que es va celebrar el passat dia 5 d’octubre a la Casa Amèrica.

El dilluns 7 i el dimecres 9 d’octubre, tres activistes de drets humans van visitar Molins de Rei per sensibilitzar sobre la vulneració dels drets humans que estan patint al seu país. Leonard Renteri, poeta, raper i activista que treballa per enfortir les comunitats afrodescendents de Buenaventura (Colòmbia); Amaru Ruiz, defensor nicaragüenc dels drets humans i Hayat Rguibi, jove periodista i activista sahrauí, del col·lectiu Equip Media, que treballa per denunciar les vulneracions dels drets humans al  Sàhara Occidental.

Leonard Renteria i Amaru Ruiz van oferir tres xerrades a més de 300 joves dels centres educatius de secundària a la Federació Obrera. La valoració per part dels joves, un cop acabades les xerrades, va ser molt positiva, ja que van poder intercanviar opinions i punts de vista amb els activistes.

Hayat Rguibi va ser l’encarregada de cloure la IX edició de Ciutats Defensores a Molins Rei el passat dimecres 9 d’octubre a Baccus, on va denunciar les vulneracions i tortures que pateixen les persones al Sàhara ocupat. El seu testimoni va ser molt colpidor i es va poder establir un debat amb les assistents a la conferència.

Jessica Revestido, regidora de Cooperació i Convivència, Ciutadania i Voluntariat en fa una valoració molt positiva, ja que més de 350 persones han estat coneixedores de la tasca que desenvolupen els defensors i defensores de drets humans, amb la qual la majoria posen en risc la seva vida per tal que la seva causa sigui coneguda i es pugui denunciar.

Aquest és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Font: Ajuntament Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here