Durant el 3r trimestre baixa el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i el nombre d’autònoms, però augmenta la població assalariada a la comarca. Concretament, l’afiliació en el règim general de la Seguretat Social s’incrementa aquest trimestre en 6.295 persones i mostra així una tendència inversa a la de l’AMB, ATM i Catalunya, on baixa l’afiliació en aquest règim.

El nombre de centres de cotització baixa en 412, i el d’afiliacions en el règim especial autònom cau en 401 afiliacions. Aquesta tendència és la mateixa que es dona a l’Àrea Metropolitana, Àmbit Metropolità i Catalunya.

Educació, activitats d’emmagatzematge i afins al transport, serveis socials sense allotjament, serveis a edificis i jardineria i serveis de menjar i begudes, són les activitats que més creixen en afiliació aquest trimestre. Comerç al detall, Administració pública i activitats especialitzades de la construcció són, en canvi, les activitats que més persones afilades perden.

L’atur registrat augmenta en el 3r trimestre de l’any (1.509 persones més, +4,1%). En termes interanuals, si bé es continua veient un descens de l’atur, aquest perd intensitat: només hi ha 1.372 persones aturades menys que al 3r trimestre de 2018.

Pel que fa a la contractació, creixen en 3.070 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació s’incrementa en 5.973 contractes més. El 87,3% dels nous contractes d’aquest trimestre han sigut temporals, proporció que es manté respecte el trimestre anterior.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here