Del 8 al 17 de noviembre aterra a Molins de Rei un dels festivals de cinema de terror amb més renom, que enguany homenatja al curt surrealista “Un chien andalou”.

En la seva 38a edició, el Festival TerrorMolins vol retre homenatge a Un chien andalou, una de les obres pioneres més transcendents de la història del cinema i símbol del cinema surrealista, que es va estrenar fa just 90 anys. Per aquest motiu, la sessió inaugural del festival, que tindrà lloc entre el 8 i el 17 de novembre i que compta amb el suport de l’ICEC, arrencarà amb la projecció del curtmetratge de Luis Buñuel i Salvador Dalí amb música en directe i seguit de la première internacional de la pel·lícula In The Trap.

L’homenatge continuarà amb projeccions com Blue Velvet, Santa Sangre i Berberien Sound Studio, aquesta darrera acompanyada d’una xerrada amb Peter Streckland, el seu director.

Altres títols que destaquen en la programació del festival són Color Out of Space, Amigo, Dogs don’t wear pants, The Divine Fury, Koko-di Koko-da i The Antenna, entre d’altres. Per a la cloenda del festival, l’escollida és El Monstruo de Sant Pauli, de Fatih Akin, que explica la història de Fritz Honka, conegut com un dels pitjors assassins en sèrie d’Hamburg, Alemanya.

Dins la Secció Oficial de Curtmetratges, que forma part dels Premis Méliès d’Argent, s’han seleccionat un total de 26 curts de més de 400 candidatures d’arreu del món. El festival comptarà també amb La Marató de 12 hores, en què es projectaran títols com VivariumBliss o Come to Daddy.

Enguany el TerrorMolins també ha creat la Secció Paral·lela Ç-Trencada amb la intenció d’aportar un lloc d’exhibició al curtmetratge català i de generar noves mirades envers obres autòctones.

TerrorMolins també vol divulgar el cinema entre els més joves proposant, sota la premissa El cinema és cultura, diferents activitats orientades als joves i infants d’entre 3 a 16 anys, per apropar-los al món cinematogràfic.

Pel que fa a la seu del festival, com cada any la principal serà La Peni i apostarà per La Sala Gòtica com a segona seu; un espai històric i polivalent on s’oferirà projeccions de pel·lícules i curts fora de concurs, retrospectives, conferències, la Secció Oficial de Curts ‘Ç’ i el Molins Horror Games.

Jornada Professional del Festival

Un any més, el festival proposa un punt de trobada entre professionals emergents del cinema de terror i fantàstic i la indústria del cinema. D’aquesta manera, s’ofereix a les noves autories un espai per a la creació de xarxa i l’intercanvi i millora de coneixements, així com per a la maduració de projectes ja iniciats.
El programa es compon de dinàmiques de Networking, xerrades i Workshops que han de permetre als cineastes i professionals assistents compartir la seva experiència i coneixements. També s’ofereix un Pitching de Projectes per a diverses empreses del sector prèviament seleccionades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here