Ahir dimarts 5 de noviembre a les 12 hores van passar els primers cotxes i camions pel túnel de la varian, un tram de 3 km de carretera que ha costat 176 milions d’euros.

Després de més de 30 anys de peticions veïnals el nou tram de tres quilòmetres obre al trànsit. Ha trigat 15 anys en estar finalitzat i reduirà el pas dels 20.000 vehicles que cada dia travessen el centre de la población, dels quals 4.000 son camions.

A les 12 del matí d’aquest dimarts han passat els primers vehicles pel túnel doble de la carretara B-24. Les obres s’havien iniciat per primer cop l’any 2004 pero van aturar-se varies vegades. La darrrera va ser l’any 2011. No va ser fins al 2016 que va acabar-se el primer dels dos túnels, i no ha estat fins aquest any que s’han finalitzat les connexions elèctriques del segon.

Quinze anys d’obres i trenta anys de reivindicacions veïnals, que acaben, per fi, amb la variant de Vallirana oberta al trànsit.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here