L’Audiència de Tarragona ha absolt el “pistoler de Gavà” del delicte d’assassinat amb traïdoria del seu ex-sogre a Miami Platja (Mont-Roig del Camp). La defensa, la fiscalia i l’acusació acorden el seu internament a un centre psiquiàtric, mateixa mesura que ja va fixar l’Audiència de Barcelona pels altres dos casos de Vilanova i la Geltrú i Gavà.

Jorge Casas Cordero havia estat un conegut veterinari del carrer Sant Jordi de Corbera de Llobregat. Els veïns del municipi del Baix Llobregat li van perdre la pista després de trencar la relació amb la seva parella al 2011 i tancar la clínica poc després.

No va ser fins a finals de juny de 2017 que van conèixer l’altra cara de l’apreciat veterinari. Sense cap motiu aparent, Jorge Casas va disparar contra el cambrer d’un petit restaurant de la zona marítima de Vilanova i la Geltrú i la propietària de l’establiment. El cambrer va morir, ella va resultar ferida. Tres dies després, va desplaçar-se a Miami Platja (Mont-Roig del Camp) i va matar el pare de la seva ex-parella. El processat va disparar-li amb un rifle que duia, a una distància de menys de 80 centímetres, completament per sorpresa. L’home de 63 anys va morir de forma gairebé immediata.

El 6 de juliol, quatre dies després, l’home va acudir al tanatori de Gavà, on estava previst celebrar el funeral del seu ex-sogre. I allà cometria el seu darrer crim: va disparar contra dos policies locals, un dels quals va morir i l’altre va quedar ferit greu. Va disparar amb el mateix rifle i munició, fet pel qual va ser detingut l’endemà pels Mossos d’Esquadra.

En el moment dels fets, segons la fiscalia, l‘home patia un trastorn delirant que va afectar “de manera clara i decisiva” la seva voluntat, judici, raonament i cognició. Sota aquesta argumentació, va ser condemnat a 40 anys d’internament psiquiàtric per cadascun dels casos de Vilanova i la Geltrú i Gavà. Ara se sumen 25 anys més pel crim de Mont-Roig del Camp. La sentència, que ja és ferma, també preveu deu anys de privació de permís d’armes i deu anys més de llibertat vigilada un cop surti del centre psiquiàtric on, per llei, no pot estar més de quatre dècades.

A més, haurà de fer-se càrrec de les despeses del procediment judicial així com indemnitzar els familiars amb 180.000 euros per a la vídua, 130.000 euros per a la filla que convivia amb la víctima i 100.000 euros per a l’altre fill.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here