Sant Boi ha estat l’amfitriona aquest dimecres, dia 4 de desembre, de la jornada ‘Tech Cities. Agenda Urbana i Polítiques d’Innovació’. “Si volem avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, ha dit l’alcaldessa, Lluïsa Moret, “són essencials dues coses: les ciutats i les xarxes de col·laboració entre ciutats, institucions i empreses”

Les ciutats de Sant Boi, Terrassa, Ermua, Barcelona, Barakaldo, San Fernando, Alcoi o Calvià; el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, la Generalitat de Catalunya, el Govern Basc i la Diputació de Barcelona; la Red Innpulso de Ciudades de Ciudades de la Ciencia y la Innovación, la Red de Ciudades por la Bicicleta i les empreses Vodafone i SILO han protagonitzat aquesta jornada.

Les taules de debat programades per TECH Friendly i l’Ajuntament de Sant Boi han comptat amb la presència d’alcaldesses i alcaldes dels municipis esmentats, responsables de les diferents instàncies de l’administració pública i personal directiu d’empreses privades. L’expert en innovació pública Luis Cueto ha fet la conferència inaugural.

Programa

L’alcaldessa de Sant Boi ha explicat que des de les ciutats “hem d’apostar per desenvolupaments urbans sostenibles i per polítiques innovadores ” i ha afegit que per donar respostes eficaces als reptes del futur immediat caldrà fer-ho, com en aquesta jornada, des de lògiques col·lectives, treballant amb aliances i en xarxa: “Volem tenir molts fils i estar lligats a molts altres”, ha dit Lluïsa Moret.

L’objectiu de la jornada ‘Tech cities’ Agenda Urbana i Polítiques d’Innovació’ era, precisament, compartir punts de vista, inquietuds, experiències i bones pràctiques per repensar les ciutats . Els debats han posat sobre la taula conceptes com ‘desenvolupament urbà’, ‘innovació’, ‘ciutats intel·ligents’, ‘gestió de dades’, ‘compra pública’, ‘lluita contra el canvi climàtic’, ‘sostenibilitat’ o ‘transformació digital’.

Tot plegat, nous reptes que les ciutats han d’abordar en les seves ‘ agendes urbanes ‘ vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

“La ciència i la innovació”, ha dit en la seva intervenció la directora general de Investigación, Desarrollo e Innovación del Ministerio de Ciencia , Innovación y Universidades, Teresa Riesgo, “han d’estar en el centre de les polítiques i en totes les polítiques”.

Durant la jornada, TECH Friendly ha presentat els premis i el rànquing TECH Cities , iniciatives que es duran a terme l’any 2020 per reconèixer la tasca innovadora de les ciutats en relació amb els ODS.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here