El Nadal arriba a Cornellà per omplir-lo de llums, regals, llibres i fires.

Diversió als carrers per animar les compres de Nadal

Des d’aquesta setmana i fins al gener qualsevol persona que passegi pels eixos comercials de la ciutat es podrà trobar amb agradables sorpreses en forma d’activitats, atraccions per als nens i nenes, o animacions musicals.

Xanquers, músics, personatges excèntrics, animals gegants… entre d’altres personatges formen part de la nova campanya de dinamització del comerç local que organitzen l’Ajuntament de Cornellà i l’associació Cornellà Compra a Casa, amb l’objectiu de promoure la compra de proximitat, fent èmfasi en la celebració d’activitats a la via pública per contribuir a la convivència i la cohesió social.

Aquesta setmana trobareu sorpreses al voltant del mercat Centre, Rambla i Rubió i Ors (dimarts al migdia i a la tarda, i dimecres al migdia), al voltant del mercat de Sant Ildefons, plaça Europa, plaça Catalunya i plaça Delícies (dimarts tarda), al barri d’Almeda (dimecres tarda) i a la zona comercial Miranda-Delícies-Bonestar-Bonavista (dimecres tarda).

A més de les activitats al carrer, els comerciants i paradistes dels mercats de l’associació Cornellà Compra a Casa col·laboren amb l’Ajuntament en la il·luminació dels carrers, que es va posar en marxa el dijous 28 de novembre amb una festa a la plaça de Catalunya. També hi ha les figures il·luminades habituals com el Mag Maginet, les 16 bústies del Mag Maginet i l’enorme bola nadalenca a la plaça de Catalunya, personatges nous com un osset Teddy interactiu, i d’altres elements repartits per tots els barris. Així mateix, des d’aquesta setmana també hi haurà els Arbres dels Desitjos de la Fada Ondina, en set localitzacions diferents: segur que en teniu un ben a prop!

També hi ha moltes altres activitats de caire cultural a la ciutat amb motiu de les festes nadalenques, aquesta setmana destaquen la inauguració de la Mostra del Grup de Pintors dimarts al Castell, la presentació del conte de Reis el dimecres, i l’estrena del pessebre de l’església de Santa Maria, divendres.

Així mateix, la plaça Delícies acollirà el divendres de 20 a 24 hores la festa ‘Benvingut Nadal’ amb música en directe, i zona de restauració

Presentació del conte infantil La Nit de Reis 2020: Un dibuix misteriós

Queda menys d’un mes per a la nit més màgica de l’any! I Cornellà la prepara amb especial dedicació. Aquesta setmana, una cita molt especial: el dimecres 11 de desembre, es presenta al Castell de Cornellà (18.00 hores), el conte de la Nit de Reis 2020: Un dibuix misteriós. Les autores del conte d’aquest any són Júlia Tardà Fermández (text) i Carole Edet (il·lustracions).

El conte es distribueix aquest dies entre els alumnes d’educació infantil i primària de la ciutat, i la fada Ondina en persona visita les aules, per proposar als més petits activitats vinculades a la preparació del Campament Oriental, on el Mag Maginet plantarà la seva tenda de l’1 al 4 de gener de 2020, i la màgica arribada dels Reis.

El conte d’aquest any se suma a la col·lecció que fa més de trenta anys que s’edita a la nostra ciutat, per posar més màgia a les festes nadalenques, i fomentar la lectura entre els més petits, en un llibre que a més poden acolorir al seu gust. Si voleu veure tots els anteriors, a la web municipal estan recollits tots el contes de la Nit de Reis des de l’any 1985, podeu llegir-ne fragments, veure’ls a l’ordinador, o fins i tot descarregar-los.

La Fira de Santa Llúcia

Guarniments, tions, avets, torrons i màgia per escalfar motors de cara a les festes de Nadal

Prop de 150 paradetes de guarniments, plantes, productes artesanals,  regals, manualitats, torrons i dolços nadalencs, entre moltes altres propostes, podrem tornar a gaudir a la VIII edició de la Fira de Santa Llúcia, que arriba aquest cap de setmana a la ciutat a la plaça de l’Església, la dels Enamorats i la Rambla.

La mostra s’obrirà al públic el dissabte 14 de desembre a les 18 hores i es podrà visitar fins a les 21 h. Diumenge la Fira serà oberta ininterrompudament de 10 a 20 h. i també es faran activitats lúdiques i culturals per a tots els públics: concursos de 3×3, mini karts, futbol infantil, actuacions musicals, geganters, dansa etc.

La Fira de Santa Llúcia, organitzada per l’entitat Crear Cornellà, s’ha consolidat  com a una de les cites nadalenques més destacades de la ciutat per aquestes dates.

Font: Aj. Cornellà

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here