Actualment la ciutat no compta amb cap recurs públic d’aquest tipus

El Ple municipal ha instat per unanimitat la Generalitat de Catalunya a implantar a Sant Boi un recurs d’educació postobligatòria per garantir que l’alumnat amb necessitats educatives especials pugui continuar la seva formació. La petició recull la reivindicació de més d’un centenar de famílies agrupades en una plataforma.

La ciutat de Sant Boi disposa de centres formatius públics i privats que atenen alumnes amb necessitats educatives especials en el període de l’ensenyament obligatori, però no pas en el període postobligatori. Aquest fet obliga l’alumnat i les seves famílies a desplaçar-se a altres poblacions de la comarca quan volen seguir formant-se mitjançant un recurs educatiu inclusiu i adaptat.

Per aquest motiu, l’Ajuntament reitera al Departament d’Educació la seva demanda de comptar amb un recurs d’aquest tipus en l’etapa postobligatòria adreçat a alumnes amb necessitats educatives esp ecials de Sant Boi, preferentment un Itinerari Formatiu Específic (IFE), o bé un Programa de Formació i Inserció (PFI) adaptat. El consistori acompanya aquesta demanda amb una absoluta predisposició a aportar els recursos que siguin necessaris per implementar aquest recurs.

La petició de l’Ajuntament recull la reivindicació d’un grup de 120 famílies que han constituït la Plataforma Inclusiva SB i que han recollit fins al moment més de 5.000 signatures de suport.

El text de la moció recorda que el marc legal vigent obliga a atendre la diversitat de l’alumnat i a proporcionar a les persones adolescents amb discapacitat un sistema educatiu inclusiu amb accés a l’educació en les mateixes condicions que la resta de la comunitat, per evitar situacions de segregació o discriminació, i amb perspectives d’èxit.

La moció, que s’ha aprovat per unanimitat aquest dijous dia 19 de desembre, ha est at presentada pels grups municipals del PSC, Sant Boi en Comú, ERC i Podem-EUiA.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here