Aquesta clau la rebran els Reis Mags per facilitar la seva tasca la nit del 5 de gener i encara es podrà visitar avui al matí de 10h a 13:30h

Ja es pot visitar a la Sala de Plens de l’Ajuntament la clau de la ciutat de Gavà. Es tracta d’una clau màgica que obre totes les llars de Gavà fent-se més gran o més petita i canviant de forma per adaptar-se a tots els panys de totes les portes que hi ha a la ciutat. És, doncs, una eina indispensable per tal que ses Majestats els Reis Mags d’Orient puguin deixar els seus regals als infants gavanencs la nit del 5 de gener. I per aquest motiu l’alcaldessa, Raquel Sánchez, la prestarà als reis Mags la tarda del dia 5, tot just abans de començar la cavalcada, per tal de que després a la nit puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals.

Ahir va ser el primer dia en què aquesta clau es va poder visitar i ja va rebre un bon grapat de visitants. Els nens s’acosten a la clau i la miren amb admiració conscients de que és l’instrument que permetrà als Reis Mags que entrin a les seves cases a deixar els regals. A més, tots els infants que visiten la clau s’emporten de regal una llumeta que s’encendrà durant la cavalcada per guiar als Reis Mags.

La Jana, que té nou anys, és una gran fan d’aquesta clau: “Vinc cada any, m’agrada molt”, ens ha explicat després d’admirar-la. També ens ha dit que ja ha fet la llista del que vol que li portin els Reis Mags i “he demanat moltes coses, però una que m’agradaria molt és un llibre”. La Jana ens confessa que enguany “no sé com m’he portat, potser una mica d’aquella manera”. S’olora el carbó, la Jana.

La Mar té també nou anys i tanmateix ha passat al matí per l’Ajuntament per “veure la clau, que és màgica perquè obre totes les cases i només la poden fer servir els Reis Mags”. La Mar, igual que la Jana, anirà aquesta tarda al campament reial a entregar la seva carta de regals directament als carters reials. D’entre tot el que ha demanat, una de les que li fa més il·lusió és “un altaveu Bluetooth amb micròfon”, però ens diu que “aquest any m’he portat més o menys bé, de vegades bé i de vegades mal, així que no sé si m’ho portaran”.

El Pol en canvi té sis anys i creu que “aquesta clau és molt gran però es fa gran o petita i segur que poden obri la porta de casa meva”. De totes maneres, no ho té molt clar respecte al que ha demanat: “La veritat és que no sé si m’ho portaran perquè m’he portat regulin regulan”.

La clau encara es pot visitar avui divendres 3 de gener, només pel matí de 10:00h. a 13:30h.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here