Set artistes contemporanis han inspirat l’escenografia de les carrosses, decorades per les entitats locals

Tanya Schultz, Alexander Calder, Yayoy Kusama, Georgia O’Keefe, Joan Miró, Janet Sobel i Salvador Dalí inspiren l’escenografia de les carrosses que acompanyaran els Reis Mags en la Cavalcada de Sant Boi 2020. Durant la nit més màgica de l’any, la ciutat ret homenatge a l’acte creatiu.

Enguany, el diumenge 5 de gener la màgia de la Cavalcada de Reis submergirà els carrers de la ciutat en un món de formes, volums i colors. L’escenografia de les carrosses que acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar s’inspira en artistes contemporanis de diversos períodes, amb una presència molt destacada de dones de diferents països.

El denominador comú és un esperit lúdic que va des de les joguines mòbils penjants de Calder fins a la reinterpretació de l’art pop amb colors purs de Kusama o els mons de somni fets de gominoles de Schultz. Són, en general, petits universos de fantasia que remeten a l’imaginari de la infantesa.

Les entitats, l’ànima de la cavalcada

Les carrosses i les comparses que desfilaran a la Cavalcada de Reis de Sant Boi són obra, com cada any, d’una sèrie d’entitats locals i un petit grup d’artistes visuals, a més del personal tècnic municipal. Des del setembre, treballen conjuntament en una nau de la zona industrial per donar forma als elements d’escenografia, vestuari i ‘atrezzo’ (a la foto, representants dels artistes i de les entitats participants).

Les entitats de Sant Boi són, de fet, l’ànima de la Cavalcada. Des de fa anys, el treball conjunt en un mateix espai ha refermat el caràcter col·lectiu i comunitari d’aquest projecte liderat per l’Ajuntament i ha permès introduir una temàtica única per a totes les carrosses i unificar els criteris artístics i constructius. En l’actualitat, més de 1.000 ciutadans i ciutadanes de Sant Boi s’impliquen i participen de forma directa o indirecta en aquest projecte.

Campament de la comitiva reial

Del 2 al 4 de gener, a la plaça de la República, els patges de Ses Majestats els Reis Mags instal·laran el seu campament perquè el nens i les nenes de Sant Boi puguin portar les cartes als Reis i gaudir de tallers, jocs, conta contes i animació.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here