Serà la primera vegada que la instal·lació rebrà una prova emmarcada dins del calendari UCI World Tour, la màxima categoria del ciclisme mundial, on hi figura la Volta.

Acollirà el principi de la tercera etapa de la ronda, el 25 de març, amb final a Vallter 2000.

Serà la primera vegada que la instal·lació rebrà una prova emmarcada dins del calendari UCI World Tour, la màxima categoria del ciclisme mundial, on hi figura la Volta • Acollirà el principi de la tercera etapa de la ronda, el 25 de març, amb final a Vallter 2000

El Canal Olímpic de Catalunya ubicat a Castelldefels serà l’escenari de la sortida de la tercera etapa de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya (Canal Olímpic de Catalunya – Vallter 2000), el 25 de març. La Volta tindrà lloc del 23 al 29 de març de 2020.  La instal·lació, que va ser creada amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 com a seu de les proves de piragüisme, acollirà per primer cop la competició ciclista de la Volta.

El Canal Olímpic és una instal·lació de 43 hectàrees de superfície, de les quals 15 corresponen a la làmina d’aigua (1.250m x 130 m), i la resta es reparteixen entre els sistemes d’accessos, la vialitat interna, els aparcaments, les zones verdes i les edificacions.

La Volta Ciclista a Catalunya hi portarà tota la seva infraestructura de sortida, i el Canal Olímpic de Catalunya es convertirà per un dia en una instal·lació 100% ciclista que podrà veure les millors figures del ciclisme mundial.

Serà la primera vegada que la instal·lació rebrà una prova emmarcada dins del calendari UCI World Tour, la màxima categoria del ciclisme mundial, on hi figura la Volta. El Canal té una àmplia experiència en rebre i organitzar esdeveniments internacionals, especialment en les disciplines de rem i piragüisme.

“El Canal Olímpic és una gran instal·lació esportiva d’aquest país i volem recuperar l’esperit de les grans competicions esportives . Ens fa especial il·lusió ser la seu de sortida d’una de les etapes d’enguany, precisament en l’edició on es compleixen les 100 edicions de la Volta. Animo a la gent del territori a venir al Canal Olímpic a gaudir d’un dels esdeveniments esportius més espectaculars i il·lusionants del nostre país”, ha afirmat el Director del Canal Olímpic, Jordi Congost.

“Per primer cop la Volta Ciclista a Catalunya tindrà un sortida d’etapa al Canal Olímpic, una instal·lació que viu l’esport al cent per cent. Ens fa molta il·lusió arribar-hi precisament per primer cop en l’edició 100, i que entri a formar part de la història de la cursa”, ha comentat Rubèn Peris, president de la Volta.

Al Canal Olímpic hi tenen lloc activitats lúdico-esportives durant tot l’any destinades tant als abonats de la instal·lació com al públic en general i, molt especialment, a escoles i centres d’ensenyament així com a l’esport federat, tant en l’aspecte d’entrenaments com en la competició.

Entre les diferents activitats esportives, a banda del rem i del piragüisme, es poden practicar esports com el tir en arc, pàdel, pitch&putt o wakeboard al Olímpic Cable Park.

Any rere any, la Volta aglutina els millors ciclistes del món per les carreteres catalanes durant la darrera setmana de març. En la darrera edició de 2019 van prendre part ciclistes com l’ex campió del món Alejandro Valverde, el vigent guanyador del Tour Egan Bernal, el vigent guanyador del Giro Richard Carapaz, el quatre cops vencedor del Tour Chris Froome o el colombià Miguel Ángel López, que es va emportar la 99a edició de forma brillant.

Font: Aj.Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here