La sisena edició tracta sobre els joves migrants no acompanyats i es complementarà amb un seguit de tallers sobre aquest tema que la Regidoria de Cooperació i Solidaritat i Convivència ha preparat per als alumnes de secundària de Molins de Rei

Des del 13 fins al 27 de gener, l’exposició “Joves migrants sols” romandrà oberta i es podrà visitar al bulevard de la Federació Obrera, de les 15.30 h a les 22 h. Es tracta d’una exposició que recull els principals rumors –amb l’objectiu de desmentir-los– que afecten els joves que han arribat sols al nostre país i que pretén sensibilitzar la població oferint la possibilitat de mirar a través dels ulls d’aquells que pateixen aquesta situació.

Les persones que la visitin podran prendre consciència de la realitat amb què es troben aquests infants i adolescents quan emigren i de la importància de la integració dins de la nostra societat i del mercat laboral.

La regidora de Convivència, Ciutadania i Voluntariat, Jessica Revestido, ha remarcat “la necessitat que tenim com a societat de continuar fent pedagogia i sensibilització sobre els migrants” i que “des de l’Ajuntament treballem en aquest projecte per eradicar els rumors, prejudicis, estereotips envers la diversitat i les diferents situacions que ens trobem com a societat”.

Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “Molins de Rei té una llarga tradició en els valors de la solidaritat i acollida que ens ha permès obrir les portes de Can Santoi a acollir els joves migrants sols”. L’alcalde també ha remarcat que “la nostra col·laboració i la del teixit associatiu de Molins de Rei amb el Centre Can Santoi és activa i enriquidora” i ha reconegut que “tenim la responsabilitat d’acollir aquests menors i de defensar els seus drets d’atenció a la infància i l’adolescència”.

En el marc d’aquesta campanya, els alumnes dels instituts Lluís de Requesens i Bernat el Ferrer, i de les escoles Manyanet i Virolai participaran en uns tallers preparats per la Regidoria de Convivència, Ciutadania i Voluntariat. Els tallers permetran als participants debatre i reflexionar sobre el racisme i la cohesió social, així com trencar tòpics al voltant del fet migratori i de gènere, i conèixer les discriminacions que poden patir les persones només pel fet de ser nouvingudes.

Val a dir que la campanya “Contrarumors als IES” és una de les accions amb més impacte a Molins de Rei, gràcies al gran nombre d’estudiants que hi participen i pel contacte posterior que aquests estableixen amb els nouvinguts.

Informació relacionada: https://www.contrarumors.cat/campanyes/joves-migrants-sols/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here