Les xerrades van arrancar aquest dimarts, 11 de febrer, al local social de l’Associació de Veïns de La Rambla Eixample (a l’Escorxador). En tots els casos les xerrades arrenquen a les 5 de la tarda i la durada és d’una hora i mitja.

El departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, conjuntament amb el CAP, l’Associació de Voluntaris d’Olesa (AVO), i les associacions de veïns organitzen per segon any consecutiu un cicle de xerrades sobre envelliment saludable. Les xerrades arrenquen aquest dimarts, 11 de febrer i s’allargaran fins el mes de juny.

L’objectiu de les xerrades és explicar la importància de mantenir una dieta equilibrada independentment de que la persona pugui patir o no una malaltia crònica. En aquest sentit, Carmen Duque, infermera comunitària al CAP Olesa, ha explicat que “lògicament si la persona té alguna patologia o malaltia, tindrà unes pautes concretes, però en general és molt important mantenir una dieta equilibrada”.

De la mateixa manera, cal vetllar per fer activitat física “cadascú en funció de les seves possibilitats” i seguir de forma correcta els tractaments mèdics prescrits. Per exemple, una bona alternativa per a l’activitat física són les caminades organitzades per l’Ajuntament d’Olesa dins el programa “Fem Salut i natura, Olesa! cada dimarts i dijous. A diferents parcs olesans també hi ha instal·lats aparells d’exercici per a les persones d’edat.

Pel que fa a l’alimentació, els consells que es remarquen en les xerrades bàsicament se centre en la recomanació de fer cinc àpats al dia, que incloguin fruita i verdures diàriament, sense greixos saturats i amb quantitats moderades de fruits secs. Sobretot és important cuidar la dieta per poder evitar malalties associades a l’envelliment. Tot plegat, ha dit Duque, “afavorirà a gaudir d’un envelliment saludable”.

Tot i que ofereixen consells generals, les xerrades també serveixen per parlar de casos concrets i de les necessitats de cada persona depenent de la seva edat o si té malalties cròniques associades. En aquest sentit, Carmen Duque ha destacat que el CAP vol incidir en la prevenció de determinades malalties. Altres temes que es tracten a les xerrades són consells per conciliar la son, un bon ús de la medicació i la prescripció social que es treballa amb l’ajuntament per evitar l’aïllament de les persones d’edat.

Les xerrades arrenquen aquest dimarts, 11 de febrer, al local social de l’Associació de Veïns de La Rambla Eixample (a l’Escorxador). El 3 de març es farà a l’Associació de Veïns del Poble Sec (c/Germans Casals s/n); el 7 d’abril a l’Associació de Veïns del Casc antic (edifici de Cal Rapissa, C/Ample, 25); el 5 de maig a La Central-L’Olivera (Pl. Països Catalans, bx); i el 2 de juny a l’Associació de Veïns de Sant Bernat (Casal Cívic Sant Bernat. En tots els casos les xerrades arrenquen a les 5 de la tarda i la durada és d’una hora i mitja.

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here