Les deu principals representacions teatrals de la Passió de Jesucrist de Catalunya, agrupades en la Federació Catalana de Passions, han presentat aquest dissabte al matí al Palau de la Generalitat la temporada d’aquest 2020 per reivindicar el seu important paper en la cultura tradicional i popular.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït l’esforç de tots els participants en aquestes obres, remarcant el seu esforç col·lectiu, la cohesió social que aporten i la solidaritat que mostren.

Dues de les representants de la Federació Catalana de Passions son baixllobregatines: Esparreguera i Olesa de Montserrat, acompanyades d’altres Passions d’arreu de Catalunya, com les d’Ulldecona, Vila-sacra, Vilalba dels Arcs, Vilassar de Mar i Cervera.

Esparreguera

La Passió d’Esparreguera és una representació de la Passió de Crist, realitzada amb escenografia pròpiament teatral i amb diversos intèrprets. El poble d’Esparreguera es mobilitza per fer realitat les representacions. Independentment dels textos, el fet tradicional persisteix.

Cada any es representen una desena de representacions, que tenen lloc al Teatre de la Passió, un gran equipament teatral inaugurat el 1969 i dissenyat específicament per a les representacions de passions.

La Passió d’Olesa de Montserrat

La Passió d’Olesa de Montserrat és una representació teatral que narra la Passió de Jesús i que es representa a Olesa de Montserrat. Hi participen un gran nombre d’olesans i olesanes de forma desinteressada continuant una tradició que han heretat dels seus avantpassats.

La Passió d’Olesa va ser la primera de les passions a ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 2002.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here