· Escrita i interpretada per les actrius Mar Casas i Clara Garcés, la peças’inspira en la trajectòria de la poetessa Fadwa Tuqan per explicar la situació emocional del poble palestí

· Es farà una única funció el diumenge 1 de març a l’Auditori de SantIldefons (entrada lliure)

· És una producció de l’Associació Catalana per la Pau i s’emmarca dintre de la campanya ‘Palestina Batega’

El proper 1 de març tindrà lloc a l’Auditori de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat la representació de FADWA, una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan. Escrita a dues mans i interpretada per les actriusMar Casas i Clara Garcés, l’obra s’inspira en la trajectòria vital de l’escriptora perexplicar la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats.

Fadwa Tuqan (Nablus, 1917-2003) va començar escrivint poesia tradicional, però amb el pas del temps es va convertir en una de les pioneres en l’ús del vers lliure de la poesia àrab. En els seus primers escrits parla de la seva lluita personal com a dona en la societat àrab. A partir del 1967, amb l’ocupació dels territoris palestins després de la Guerra dels Sis Dies, la seva obra es va decantar sobretot per lapoesia patriòticanacionalista des d’una perspectiva reivindicativa. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis internacionals.

L’obra és una producció de l’Associació Catalana per la Pau, que s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.L’objectiu principal és donar la veu als palestins i les palestines i fer-la present acasa nostra, per tal d’estendre ponts de diàleg i solidaritat entre tots dos pobles.

Font: ACpau Aj.Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here