En el marc del dia internacional de la dona, el museu de Molins de Rei exhibeix una caixa de núvia del segle XVII per participar en laGaleria virtual de Dones, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona. Es pretén mostrar les grans històries ignorades de les dones més artistes i creatives.

Aquest mes de març el Museu Municipal de Molins de Reiha participat en la Galeria virtual de Dones,impulsada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, i ha dedicat la peça del mesa la celebració del Dia Internacional de les Dones 2020.

Molins de Rei va presentar al projecte de la Xarxa de Museus Locals diferents peces, però finalment la peça escollida per ser exposada ha estat una Caixa de Núvia del segle XVII. Es tracta d’un moble contenidor amb connotacions econòmiques, socials i emocionals, les quals ens traslladen a altres èpoques i situacions que els hi va tocar viure a les dones.

La Galeria Virtual de Donesdescobreix, a través dels objectes rescatats a museus, les històries i els testimonis de les dones artistes o creadores ignorades. D’aquesta manera, Molins de Rei s’hi suma a reivindicar el paper d’aquests en la societat i a trencar els estereotips que han perdurat fins a l’actualitat.

Us convidem a recórrer la Galeria Virtual de Dones de la Xarxade Museus Locals i descobrir històries de dones i a visitar  la peça Caixa de Núvia, la qual s’exposa en els espais del Museu Municipal a Ca n’Ametller, o bé, podeu visitar la galeria a través d’aquest enllaç:

https://www.flickr.com/photos/patcdiba/sets/72157676871083327/ 

Font: Aj.Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here