La de Corbera estat reconeguda per “una carrera brillant en un àmbit extraordinàriament competitiu”

L’esportista corberenca Laia Sanz Pla-Giribert, ha estat una de les persones guardonades amb la Creu de Sant Jordi 2020, premi que atorga la Generalitat de Catalunya a personalitats i entitats pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Laia Sanz ha estat reconeguda “per una carrera brillant en un àmbit extraordinàriament competitiu” que inclou, entre molts d’altres, tretze títols mundials de trial femení, deu títols europeus de trial femení, sis títols al Trial de les Nacions i una novena plaça absoluta al Rally Dakar 2015. La seva projecció internacional l’ha convertida en una ambaixadora de Catalunya i la seva tradició esportiva.

En paraules de l’alcaldessa de Corbera de Llobregat, Montserrat Febrero “tot el ploble de Corbera ha de sentir-se orgullós de la Laia Sanz i, des de l’Ajuntament, també ens sumem a la felicitació més enèrgica cap a una persona amb una trajectòria excepcional”.

Laia Sanz va néixer a Corbera de Llobregat l’11 de desembre de 1985 i és una reconeguda esportista catalana de renom internacional que ha participat en disciplines motociclistes com el trial, el raid i l’enduro. Va començar a participar en el Ral·li Dakar l’any 2011 i el va guanyar en sis edicions consecutives en categoria femenina del 2011 al 2016. El gener de 2020 va completar la seva desena participació consecutiva en aquesta prova.

La Creu de Sant Jordi

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear en 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. El Govern va aprovar ahir, concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i entitats guardonades.

Les personalitat guanyadores són: Àngels Alabert i Feliu, pianista, pedagoga i compositora. Josep Amat i Girbau, Doctor enginyer industrial. Miquel Barceló i Artigues, pintor, escultor, ceramista i gravador.  Roser Bru Llop, pintora i gravadora. Martina Camiade Boyer, historiadora.  Purificació Canals i Ventín, biòloga. Antoni Canu, poeta.  Teresa Capell Capell, bioenginyera. Eduard Carbonell i Esteller, historiador de l’art. Imma Colomer Marcet, actriu i directora escènica.  Maria Josep Cuenca Ordinyana, lingüista.  Joan Estruch i Gibert, sociòleg.  Jordi Fàbregas i Canadell, músic i activista cultural. Jordi Galí i Garreta, economista. Rosa Maria Garriga i Llorente, assistenta social. Gerhard Grenzing, músic i orguener.  Benigne Marquès i Sala, arxiver. Anna Mercadé i Ferrando, directiva i empresària. Pere Miró i Sellarés, dirigent esportiu. Jordi Monés i Pujol-Busquets, pedagog. Josep Maria Monferrer i Celades, educador.  Josep Maria Nadal i Farreras, filòleg.  Sol Picó, coreògrafa. Miriam Ponsa, dissenyadora. Montserrat Pujolar i Giménez, pianista i compositora de sardanes.  Joan Ramon Resina, filòleg. Carme Salvador i Guillem Agulló, pel compromís amb la lluita antifeixista . Laia Sanz Pla-Giribert, esportista.  Carme Valls Llobet, endocrinòloga. 

Les entitats guardonades són: Aire Nou de Bao, Associació Recull Blanes, Aules d’extensió universitària per a la gent gran de Barcelona (UB), Banda Municipal de Música d’Alcanar, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Germans Roca,  Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, Pro Discapacitats Fundació Privada Terrassenca, Fundació Sanitària Sant Pere Claver, Associació Cultural del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Fundació Privada Hospital de Campdevànol, Orfeó Nova Solsona, Pallassos sense fronteres, Taller Àuria, SCCL. 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here