Primers casos de coronavirus confirmats a Castelldefels, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Olesa de Montserrat. Es mantenen controlats els casos ja registrats de Sant Feliu i El Prat.

El primer cas a Castelldefels ha estat un home que va venir d’Itàlia fa uns dies i que és un cas lleu. Es va actuar aplicant els protocols i Salut ja ha activat les mesures d’aïllament prescrites en aquests casos. Convé destacar que no es tracta d’un contagi comunitari (que és aquell contagi que es dona entre persones d’una mateixa comunitat) i, per tant, el risc per a la ciutadania de Castelldefels és mínim. Els centres sanitaris d’atenció primària de Castelldefels, el CAP El Castell i el CASAP Can Bou estan atenent a les seves instal·lacions únicament a aquelles persones que presentin un problema important de salut o que necessitin un control mèdic inajornable. Per a la resta de pacients s’estan reprogramant les visites i les analítiques ja concertades. Aquestes mesures tenen a veure amb el pla per evitar l’expansió del Covid-19 a la ciutat.

El primer cas de Martorell, segons ha informat Martorell TV, es tracta d’un metge de l’Hospital de Martorell. Hi ha un total de vint professionals a l’espera els resultats de la prova del Covid-19.

Pel que fa a Sant Esteve Sesrovires, és un alumne de l’IES Joan Oró de Martorell que recentment va viatjar a Madrid. L’entorn familiar està confinat.

Finalment amb el cas dectectat a Olesa de Montserrat s’han pres les mesures necessàries per atendre’l i realitzar el seguiment a les persones que han tingut un contacte estret amb la persona afectada. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Olesa està en comunicació amb el Departament de Salut sobre les mesures a dur a terme. En aquest context, s’està reorganitzant l’assistència sanitària del CAP Olesa, i demà divendres i durant el cap de setmana només s’atendran les visites urgents. Per tant, queden ajornats els controls rutinaris i les consultes programades.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here