L’Ajuntament anuncia, coincidint amb el Dia mundial de conscienciació sobre l’autisme, la posada en marxa d’itineraris a cada barri que podran fer servir aquelles persones que pateixin problemes diagnosticats de salut mental, i que tinguin necessitat de sortir al carrer

La mesura, que serà efectiva mentre duri el confinament, consisteix en habilitar uns recorreguts per garantir que aquestes persones puguin sortir de casa seva de manera ordenada, i sense generar ni patir cap problema de salut pública. Així, podran sortir durant hora al dia amb un acompanyant, i serà necessari acreditar la seva situació en cas de que la Policia Local, coneixedora d’aquests itineraris, els hi demani. En aquest sentit, es recomana portar a sobre el corresponent document d’autoresponsabilitat degudament complimentat per facilitar la tasca dels agents, així com disposar de tota la documentació necessària.

Els itineraris habilitats a cada barri es poden consultar en el document adjunt a la notícia. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió per garantir les necessitats especials d’aquest col·lectiu, atès que aquesta hora de sortida diària pot marcar una gran diferència en l’estat de salut per a les persones amb determinats trastorns, i demana que es respectin les rutes tot confiant en el civisme de la ciutadania.

El consistori vol deixar molt clara la necessitat de respectar en tot moment les mesures de prevenció de contagi del coronavirus que s’han fet des de Salut Pública, en especial cal destacar que no es pot tenir cap tipus de contacte amb la resta de persones que passegin pels circuits habilitats i que s’han de mantenir les distàncies de seguretat. L’Ajuntament també demana que les persones que formin part dels col.lectius denominats de risc, en especial les persones de més de 65 anys o amb problemes respiratoris, evitin les sortides al màxim possible, donades les circumstàncies.

Accions des de casa, en el Dia Mundial de conscienciació sobre l’autisme

El Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme se celebra el 2 d’abril  i, amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest i d’altres trastorns mentals, l’Ajuntament ha posat en marxa el projecte d’itineraris per garantir que les persones amb necessitats especials puguin sortir al carrer de manera controlada.

Aquest esdeveniment, promogut per l’Assemblea General de les Nacions Unides des de l’any 2007, pretén conscienciar l’opinió pública sobre la necessitat d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen autisme, i trencar els mites que existeixen al voltant d’aquest tipus de trastorn.

Enguany, sota el lema “Autisme. Evitem la discriminació”, la celebració destaca la necessitat de promoure la inclusió de les persones afectades en tots els aspectes de la vida. L’Organització de les Nacions Unides (ONU) centra les reivindicacions en l’àmbit laboral, i posa de manifest que més del 80% de les persones adultes amb autisme es troben a l’atur.

Malauradament, el confinament impedeix poder realitzar activitats per donar a conèixer aquesta realitat. Per això des de l’Ajuntament es proposen dues activitats per fer des de casa, i donar suport a les persones autistes i a les seves famílies:

  • Compartir a xarxes socials missatges de suport, ànims, dibuixos, poemes o qualsevol expressió reivindicativa amb el hashtag #Connectatalblau.
  • Sortir a aplaudir la gran tasca del personal sanitari a les 20 h portant algun element de color blau (una llum, un mocador…) al balcó, com a mostra de suport a aquest col·lectiu que tant el necessita.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here