Recollirà expressions ciutadanes creades durant aquestes setmanes, tant digitals com materials: dibuixos, fotos, relats, pancartes, vídeos…

Aquestes setmanes excepcionals que estem vivint quedaran per sempre més en la memòria de molts pratencs i pratenques. Per recollir, endreçar amb criteris arxivístics, preservar i posar en valor les principals expressions, creacions i inicatives que la població del Prat està duent a terme aquests dies històrics, l’Ajuntament en farà un arxiu de memòria popular.

Digital i físic

Aquesta col·lecció, de la qual es farà càrrec l’Arxiu Municipal, comptarà amb materials com dibuixos, relats, fotografies, vídeos, pancartes, cançons, receptes de cuina… tant en format digital com físic. En aquest sentit, el consistori fa una crida a la ciutadania a preservar i fer arribar quan el confinament ho permeti aquells elements que puguin tenir valor històric per documentar aquesta situació excepcional.

A l’espai digital, la població pratenca s’està trobant a través d’etiquetes com #AlPratEnsCuidem, #MengemCarxofa, #TotSortiràbé o #JoEmQuedoACasa, on participen i contacten comunitats tan diverses de la ciutat com escoles, entitats, restaurants, comerços, pagesia i ciutadania particular. Cal destacar aquí la gran activitat desplegada per l’associació veïnal de la Barceloneta, una de les principals impulsores al Prat del contacte social a través de les xarxes.

Entre tots aquests elements de l’espai digital hi trobem fins ara, per exemple, els missatges que, en formats diferents, nens i nenes del Prat han adreçat a la gent gran de la residència municipal Penedès: uns 150 dibuixos, una vintena de fotografies, més de 30 cartes, 13 vídeos… També cal destacar el centenar de fotografies sobre la Carxofa Prat, gairebé la desena sobre la torre de l’aigua il·luminada amb els colors de l’arc de Sant Martí o el gairebé miler de fotos i stories d’Instagram fetes des de la nostra ciutat reflectint aquests dies de confinament. Facebook i Twitter, com és d’esperar, també en van plens.

Fotoreportatge

Un dels elements destacats d’aquest futur arxiu municipal de la memòria popular serà el fotoreportatge que s’està elaborant per encàrrec de l’Ajuntament per reflectir en imatges aquestes setmanes d’excepció.

Com hi podem contribuir

Qualsevol persona que vulgui contribuir amb la seva aportació a la creació d’aquest arxiu de la memòria popular pot adreçar les seves creacions al correu premsaicomunicacio@elprat.cat. Cal fer-hi constar el nom de l’autor o autora i una forma de contacte a través d’una adreça o d’un telèfon, a efectes de classificació del material. En el cas d’elements físics, l’Ajuntament demana que es guardin a casa i, un cop passada l’epidèmia, es portin a l’Arxiu Municipal, ubicat al Cèntric Espai Cultural.

Font: Aj. Prat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here