Un veí de Cervelló crea la primera novel·la col·laborativa i transversal per escriure durant el temps de confinament.

El científic de Cervelló i professor de la UAB, Francesc Torres, juntament amb Iona-Teresa Riera i Joan Olivas, ha creat la primera novel·la col·laborativa i per a una bona causa.

Amb currículums molt diferents, Francesc Torres és professor de les assignatures de Nanotecnologia a la UAB, Iona-Teresa Riera és economista i poeta i ha publicat alguns poemaris, i Joan Olivas, després de viure disset anys a Londres, just ha tornat a Catalunya i es dedica al món de l’esport, els tres han aplegat esforços per aconseguir treure a fora les inquietuds literàries i les ganes d’escriure que pugui tenir la població durant aquests dies.

Es tracta de què tenint un paràgraf de novel·la com a punt de partida, cada participant pugui escriure com vol continuar-la, així entre totes i tots s’obté una novel·la totalment col·laborativa i transversal. Cada dia, abans d’enviar el proper text, el participant ha de llegir el que prèviament han escrit els altres participants, i així poder continuar-la.

El primer paràgraf l’han escrit a quatre mans els promotors a partir d’un text previ de la Iona-Teresa Riera, qui ha manifestat que “volíem que fos un tema fresc i amb quelcom introspectiu, ja que la situació de confinament en què estem submergits actualment pot fer sorgir molt de sentiment, emoció i canvis personals que es poden traslladar a la novel·la d’una manera agradable i lleugera”.

Segons els promotors, “la iniciativa va sorgir de l’avorriment i de les ganes d’organitzar una activitat que ens divertís i pogués divertir a qualsevol de fora del nostre entorn immediat”. De moment, ja han rebut alguns textos i moltes mostres de suport per la iniciativa. El projecte és obert a qualsevol mena de públic sense limitacions.

Si la novel·la s’acaba editant també tindrà un vessant solidari, ja que els beneficis econòmics de la venda del llibre aniran destinats als Col·legis d’Infermeres i Infermers d’arreu del territori català o a alguna ONG sanitària. També està previst que s’organitzi una gran festa final amb tots els participants/escriptors que hi hagin col·laborat com a mostra d’agraïment.

Podeu trobar més informació i participar-hi al web que s’ha creat expressament per aquest projecte literari www.zebraseuphoriazone.com

Font: Aj. Cervelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here