L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha posat en marxa un servei online per assessorar la ciutadania i el comerç sobre com contractar l’electricitat adaptada al seu consum real i, d’aquesta manera, estalviar energia i reduir la factura a pagar. Una fórmula que al consistori li ha servit per estalviar-se 600 euros diaris al reduir la potència contractada als equipament municipals.

Els usuaris, a través d’un senzill formulari, podran accedir a les seves dades reals de consum anual. A partir d’aquí, el servei, en un termini de 24 hores, els farà arribar un informe personalitzat amb propostes per millorar la contractació i reduir el consum i on també constaran les gestions a realitzar per fer els canvis.

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Es tracta d’espais que estan tancats durant el període de confinament i que es troben entre dels de major consum energètic. Fonamentalment, es tracta d’equipaments culturals, educatius i esportius. Gràcies a això, l’Ajuntament s’està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

A més d’acollir-se a aquesta mesura excepcional, el consistori ja realitza un seguiment continuat dels nivells de consum energètic dels seus edificis i equipaments, de manera que quan ho considera adient, sol·licita directament a les companyies energètiques una disminució de la potència contractada.

El 2019 es van assessorar 500 famílies L’Ajuntament del Prat ja va iniciar l’any 2019 aquest servei d’assessorament a famílies en situació de vulnerabilitat energètica. En aquests casos, a més d’oferir l’assessorament, es realitzaven els tràmits amb les comercialitzadores d’energia ja que, generalment, són complicats.

Les reduccions de la potència contractada, les tarifes de discriminació horària o l’accés al bo social són les principals gestions que permeten estalviar diners en la factura d’electricitat. L’estalvi anual d’aquestes famílies es va situar entre els 240 i els 400 euros a l’any en la majoria de casos.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here