Des del Govern de la Generalitat asseguren que aquest dilluns, 20 d’abril, tothom que vagi a la farmàcia ja podrà recollir una mascareta de manera gratuïta. S’hi haurà d’anar amb la targeta sanitària

Es demana, però, a la ciutadania que actuï amb responsabilitat i que vagi a la farmàcia només si realment necessita la mascareta de manera immediata, per la seva vulnerabilitat o activitat laboral.

Inicialment, cada persona podrà recollir una mascareta. Segons l’estoc disponible, s’anirà ampliant, amb un màxim de dues en cada lliurament. A partir de la segona, cada mascareta tindrà un cost de 0’76 euros.

Són mascaretes quirúrgiques de tipus II amb teixit de tres capes, reutilitzables, i amb una capacitat de filtre superior al 98%. Cada farmàcia en tindrà unes 450.

Al marge d’aquesta campanya, si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si disposa d’existències.

Qui són les persones prioritàries per recollir la mascareta en primera instància?

•Persones vulnerables laboralment actives o que presentin símptomes respiratoris, encara que siguin lleus, i els seus contactes més estrets.
•Persones laboralment actives.
•Persones vulnerables que no puguin evitar sortir de casa.
•Resta de la població.


Les persones grans i col·lectius més vulnerables que la necessitin poden demanar a algun familiar o veí que els la reculli amb la targeta sanitària.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here