Els secretaris generals de les principals centrals sindicals del Baix Llobregat, Josep Maria Romero de CCOO i Carlos de Pablo d’UGT van celebrar una roda de premsa telemàtica per exposar les seves reivindicacions per al Primer de Maig.

Davant la crisi generada per la pandèmia del coronavirus van manifestar que els sindicats volen “preservar l’ocupació, mantenir el teixit productiu i empresarial i reforçar la protecció social per no aprofundir en la desigualtat , precarietat i pobresa laboral”.

Romero i de Pablo van descriure una situació força preocupant: 8.877 expedients de regulació presentats al Baix Llobregat (un 93% per causa de força major) que afecten a un total de 93.705 treballadors i treballadores.

També van remarcar que estan compromesos a posar la seva aportació “per grans acords polítics, socials econòmics” i que s’implicaran “en una diàleg social a la comarca”. Consideren, tanmateix,  que la creació del Comitè per l’impuls socioeconòmic del Baix Llobregat “va en la bona direcció”

També van indicarque aquest Primer de Maig, “data internacionalista i simbòlica per la classe treballadora “ hauria de servir per homenatjar a les persones treballadores  que s’han mostrat imprescindibles per a mantenir la subsistència, la seguretat i la salut col·lectives” alhora que van reivindicar “la funció social del sindicalisme”.

Aquest és el manifest que van elaborar: https://www.ccoo.cat/pdf_documents/baix%20llobregat/bllapag/manifest_1maig_2020.pdf

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here