Aquest passat dimarts han començat els treballs de llaurat i condicionament de les platges metropolitanes de Barcelona. Aquestes tasques havien de començar el 16 de març, però es van ajornar degut al confinament per la pandèmia de la covid-19

L’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) ha començat a condicionar la sorra de les platges de Castelldefels (Baix Llobregat), i fins el 14 de maig té previst resseguir tot el litoral. No podrà fer el llaurat, però, a algunes platges malmeses pels temporals de l’hivern passat. Les màquines tampoc accediran a les platges protegides del delta del Llobregat, que es netegen manualment per preservar-ne la conservació i biodiversitat.

Les tasques de la llaurada regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat. L’objectiu, destaca l’AMB, és airejar la sorra i permetre que els raigs del sol hi penetrin per potenciar al màxim l’acció desinfectant. Aquest procés també ajuda a netejar els residus que han quedat amagats dins la sorra. Previ a la llaurada es fa un garbellament per retirar els residus que hi puguin haver en els 10 cm superficials per a què no es barregin amb la sorra.

L’AMB apunta que aquesta mateixa operació de neteja mecànica també es repeteix després de llaurar, per regularitzar la sorra i deixar les platges uniformes.A les platges metropolitanes, el garbellament es fa normalment durant tot l’any amb freqüències que varien en funció de l’època.

La situació excepcional d’enguany causada per la covid-19, però, va provocar que aquestes tasques s’aturessin fa unes setmanes i es van reprendre el 27 d’abril. L’últim pas per netejar la sorra serà la retirada d’elements metàl·lics. Un procés que es fa amb electroimants que retiren centenars d’elements, com claus, hams i restes de ferro rovellat. L’any passat es van recollir 15 quilos d’aquests materials.

Font: ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here