Per la gestió que ha fet de la crisi del coronavirus i el “menyspreu” a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha declarat persona non grata a la ciutat a la consellera de Salut, Alba Vergés, per la gestió que s’ha fet de la crisi del coronavirus a la ciutat.

De la mateixa manera, el consistori considera persones non grates a Sant Andreu de la Barca al director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i al responsable del Servei Català de la Salut a la zona, Joan Puigdollers.

L’alcalde de la ciutat, Enric Llorca, ha fet aquest anunci aquest matí de dijous quan s’estan completant les tasques de desmuntatge de l’Hotel Bristol com a hotel medicalitzat davant la negativa de la conselleria de Salut d’utilitzar-lo en benefici dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, amb l’assessorament de l’ONG Médicos Sin Fronteras, va habilitar a finals del mes de març l’hotel com a equipament sanitari amb una capacitat de 57 llits,

Segons dades de la pròpia conselleria, a la ciutat hi ha 152 persones diagnosticades de coronavirus i 417 amb símptomes compatibles amb la infecció.

“L’hotel medicalitzat era un excel·lent recurs per a les persones que han d’estar aïllades i que han passat el confinament a casa seva, amb incomoditats i amb el risc d’infectar a persones de la seva família”, ha dit l’alcalde, que durant la seva declaració ha estat acompanyat pels regidors de l’equip de Govern.

Llorca ha assegurat que “avui és un dia trist. Aquest hotel era un símbol d’esperança en moments molt durs i un recurs sanitari que ha estat menyspreat” i ha afegit que “espero que en el futur l’únic color que defineixi l’acció política sigui el d’ajudar als altres, als que pateixen, als que ens demanen que els cuidem”.

L’alcalde ha assegurat que “la decisió de l’Ajuntament no és contra la Generalitat, administració a la que guardem respecte institucional” i s’ha dirigit al president de la Generalitat, Quim Torra, per subratllar que “sempre estarem oberts al diàleg i tindrà la nostra mà estesa”.

“Volem reiterar el nostre desig de sumar esforços i recursos en un clima de diàleg i consideració, que tingui present les necessitats dels nostres ciutadans amb l’objectiu de vèncer el Coronavirus”, ha dit l’alcalde.

Llorca ha assegurat que “malgrat la tristesa estem orgullosos de la solidaritat que ens ha permès habilitar els equipaments sanitaris que necessitaven els nostres ciutadans”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here