Davant la situació d’excepcionalitat provocada per la crisi de la Covid-19, que obliga al confinament de la ciutadania als seus domicilis, el proper cap de setmana Sant Feliu celebrarà unes Festes de Primavera atípiques, però amb una àmplia oferta d’activitats per gaudir des de casa. No hi haurà activitats als carrers de la ciutat, però les xarxes socials s’ompliran de primavera i propostes variades a la capital del Baix Llobregat!

Les festes començaran oficialment el divendres 8 de maig, a les 18 h, amb una salutació institucional a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz. A partir d’aquest moment es posaran a disposició de la ciutadania els pregons de les roses dels darrers anys per poder-los consultar online.

El mateix divendres, a partir de les 21h, les xarxes s’ompliran de propostes culturals, amb el Festival “El Baix és Cultura”, el primer festival comarcal online que aglutina més d’un centenar d’actuacions en directe, i que tindrà presència de Sant Feliu en la seva programació. Un certamen cultural que se celebrarà del 8 al 10 de maig -coincidint amb les nostres Festes- de manera simultània als 20 municipis baixllobregatins participants, a través de quatre canals a la xarxa social Instagram.

La primera de les actuacions santfeliuenques d’aquest festival virtual serà “Out of the box”, amb l’artista local Pere Cabaret. A través de diorames de capsa i microhistòries, Cabaret proposa un viatge per un racó del seu imaginari. En un món cada cop més digital, amb informació esdevinguda dubtosa i fal·laç, aquest creador multidisciplinar defensa els seus referents alhora que els homenatja amb espectacles de paper, cartró i transparències.

Les propostes de les Festes de Primavera de Sant Feliu continuaran el dissabte dia 9, en què destaca l’exposició virtual de roses en col·laboració amb l’Associació Amics de les Roses, a partir de les 12h. No podien faltar aquestes flors tan nostres en una versió digital de les nostres Festes! Malgrat no les podrem olorar, sí que podrem gaudir dels colors i les formes de les roses, símbol de la nostra ciutat.

Dissabte a la tarda serà el torn d’un habitual de les Festes de Primavera, el Butifarrasound amb les actuacions en directe des del seu Instagram dels grups Lali BeGood, Kot Lape, The Dance Crashers i A Contra Blues.

Just en acabar “El Buti”, a les 20.20 h, tornarà la programació local del festival “El Baix és Cultura”, amb el carrusel poètic de l’associació literària La Mordida, que presentarà dues propostes poètiques. Començarà la vetllada Xavier López, acompanyat de la guitarra flamenca en directe de Josele Rider, per recitar poemes dels mestres de la Generació del 27 inclosa la “Poesía a compás”. A continuació, el trio format per Esteban Barbaria, Victor Fernández-Dueñas y Pedro Vizán farà una sessió d’Slam Poetry, competició entre poetes que disposaran de tres minuts per desplegar els seus versos originals. Serà l’audiència, amb els seus aplaudiments, qui decidirà la proposta guanyadora.

El festival comarcal seguirà a les 22 h, amb un “Recorregut sonor per Sant Feliu” a càrrec de Frank Gálvez. El cantant, compositor i actor de doblatge santfeliuenc ens convida a fer una passejada per algunes de les cançons dels grups més recordats de Sant Feliu i de la nostra comarca. Interpretacions en directe de cançons de grups com OBK, Sidonie, i de cantants i compositors com David Rodríguez o el mateix Frank Gálvez. Música d’ahir i d’avui per acabar el dissabte cantant i ballant com correspon!

Finalment, diumenge 10 de maig començarà amb dues activitats adreçades especialment al jovent. A les 11 h serà el torn de “D2E KIDS TALK”, una entrevista amb ballarines i ballarins de danses urbanes. I una hora més tard tindran lloc les actuacions i el concurs infantil “D2E KIDS SHOWCASE”.

A les 13 h es farà el tradicional reconeixement al comerç local, enguany als establiments Alimentación Toscano i Tintorería Marcos, i la presentació de la campanya de foment del comerç de proximitat “Ara et toca a tu. Gràcies”. Una campanya conjunta amb la Diputació de Barcelona, per donar suport al comerç i fomentar que la gent comprem a Sant Feliu.

A les 18 h tancarà les actuacions santfeliuenques en el marc del festival “El Baix és Cultura” el monòleg de Manuel Abadía sota el títol “Manólogo Cosas de mi pueblo”. La proposta d’aquest còmic local és una salutació i homenatge a les persones grans sempre en clau d’humor, amb relats i ocurrències d’un “baturro” -com ell s’autodefineix-, sobre el seu poble.

Seguidament podrem gaudir de tres noves propostes adreçades al jovent de la ciutat. Entre les 18 i les 21 h, “D2E TALK”. Què són les danses urbanes i què aporten a la vida?; les actuacions de ballarines i ballarins juvenils i adults “D2E SHOWCASE”; i les improvisacions de ball amb veus en directe “D2E SHOWCASE LIVE”.

Posarà el punt i final al programa d’activitats de diumenge, el tradicional fi de festa a càrrec dels Cremats.

Així doncs, gaudim d’aquest cap de setmana i de les activitats de les nostres entitats i comerços, que demostren que tenim una ciutat viva i dinàmica. Us animem a participar de les activitats a les xarxes socials de l’Ajuntament, des d’on a més s’aniran fent propostes participatives.

Consulteu aquí el programa complet: https://www.santfeliu.cat/documents/3400487/Programa_Festes_de_Primavera_2020_.pdf

Font: aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here