El cicle torna aquest dijous amb noves propostes a través de les xarxes socials. L’objectiu és continuar amb l’activitat cultural tot i la situació de confinament per la crisi sanitària del coronavirus. S’ofereixen debats, hores del conte, màgia i actuacions musicals

Les regidories de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continuen oferint, per cinquè cap de setmana consecutiu, propostes culturals per omplir el cap de setmana a través del cicle virtual Olesa Cultura Confinada. El regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, ha recordat que “aquest cicle es mantindrà durant la situació de confinament de la població” i ha volgut agrair “la implicació de totes les persones i entitats relacionades amb la cultura olesana per la seva participació i per mantenir, encara que sigui a través de les xarxes socials, l’activitat cultural a Olesa de Montserrat”.

La cinquena edició del cicle Olesa Cultura Confinada començarà aquest dijous, 14 de maig, amb el debat “Després de la Covid-19, què? La realitat de les entitats culturals olesanes” a les 19.00 h a través del canal de Youtube d’Olesa Ràdio i amb la participació de les entitats Cecscat, Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) i Olesa Ateneu.
El divendres, 15 de maig, A les 19.00 h, Olesa Ateneu organitza una nova àgora sobre el tema “L’humor en temps de confinament” a l’enllaç https://meet.jit.si/OlesaAteneu.

El dissabte 16 de maig, a partir de les 12.00 h, el cicle continua amb els col·laboradors habituals amb propostes per a tota la família: els jocs de màgia del Mag Arnau a través de l’Instagram @magarnau. A les 12.30 h, L’Hora del conte de la Biblioteca Santa Oliva que anirà a càrrec de “les Martes” que ens explicaran contes d’animals dirigits a infants a partir de 5 anys i que es podrà seguir a través de l’Instagram @bibolesa.

A la tarda, podrem gaudir de dues propostes musicals. La primera, a les 18.00 h, anirà a càrrec de Manel Ruiz, professor de piano de l’Escola Municipal de Música, que oferirà, a través del canal de Facebook de l’Escola (@emmolesa), un concert amb temes pop de Michael Jackson, Bruno Mars, Queen i The Beatles. La segona, a les 19.00 h, Marta Rivera i Pol Bracke faran una actuació musical amb versions a través del seu canal d’Instagram @martariru.

El diumenge, 17 de maig, les activitats començaran a les 12.00 h amb una Hora del conte en motiu del Dia internacional contra a LGTBIfòbia amb Mertxe París i que es podrà seguir a través d’Instagram Live i Facebook Live de la Biblioteca Santa Oliva al compte @bibolesa així com també al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. A les 12.30h, Dj Rafa Martínez oferirà una setmana més els millors èxits del moment a través del seu Facebook i Instagram live a @rafadejotadeu a partir de les 12.30 h.

A la tarda, actuaran joves artistes del municipi a través de l’Instagram d’Infojoveolesam (@infojoveolesam).
Com a novetat, l’Associació Luciferases, entitat que es dedica a la divulgació científica amb perspectiva de gènere i que ofereix eines científiques per a la transformació social, posa a disposició de tota la ciutadania un conta contes en línia d’un llibre editat per aquesta entitat, Trama coop i l’Ajuntament de Barcelona. Els contes s’adrecen a nens i nenes d’educació infantil i primers cicles de primària. El llibre es titula ‘L’Heura i el misteri del llibre en blanc’. També es podrà fer un experiment per fer visible allò que sembla invisible. Els dos recursos estan disponibles a través del seu canal de YouTube.

El Casal d’Olesa farà una nova llista de reproducció de curts presentats a les diferents Mostres de Curts Anuals d’Olesa (MAC) que es podran veure a través del seu canal de Youtube. El tercer llistat de reproducció estarà format per “La casa vacía”, dirigit per Txabi Grass i Sara Lagares; “Mi nombre es Koji”, dirigit per David Muñoz; “Una Puerta”, dirigit per Adrián Monziar i “Consciente”, dirigit per Núria Cubero.

Per completar aquest cicle virtual, també a través de les seves xarxes socials, l’Ajuntament d’Olesa llença propostes i recomanacions culturals cada setmana per part de persones conegudes del municipi. Aquesta setmana les recomanacions han arribat de la mà de Francesc Altarriba, de l’Esbart Olesà, i Sara Valls, presidenta del Col·lectiu Misteris.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here