La Junta de Portaveus de Sant Feliu, integrada per tots els grups amb representació al ple municipal, ha elaborat un manifest per impulsar un Pacte de ciutat com a instrument per afrontar de manera unitària els reptes de futur una vegada finalitzi el confinament

El document va presentar en forma de moció de la Junta de Portaveus al Ple extraordinari celebrat el passat 14 de maig, i incorpora un seguit de línies estratègiques i objectius que es preveu desenvolupar amb actuacions concretes, comptant amb la col·laboració de tots els agents socials i econòmics de Sant Feliu, així com amb els consells de participació de diferents àmbits.

Un dels principals objectius del Pacte és garantir i adaptar les finances municipals a la nova normalitat i en base a les noves prioritats que es derivin de la crisi de la Covid-19. En paraules de l’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, “hem de repensar i redimensionar col·lectivament les accions previstes en el Pla d’Actuació (PAM) i en el Pla d’Inversions del Mandat (PIM), que estaven pendents d’aprovació, per reorientar-les i adaptant-les a les noves necessitats arran de la crisi del coronavirus”.

El primer tinent d’alcalde, Oriol Bossa, va explicar que el Pacte ha de convertir-se en una eina per reimpulsar la ciutat a nivell socioeconòmic i cívic, “per tal de sortir d’aquesta crisi sense deixar ningú enrere, i reactivar l’economia a la ciutat”.

Precisament el desenvolupament del Pacte contempla avançar en totes les seves línies d’actuació sempre des d’una perspectiva d’equitat i justícia social, prioritzant iniciatives com les ajudes d’emergència, les línies d’ajudes a comerç i empresa, o garantir l’accés als subministraments bàsics, entre d’altres.

En el document també s’explicita la necessitat de construir un model de ciutat que reforci la salut i les cures, tot vetllant per una ciutat més sostenible, més habitable i més cohesionada. Això comportarà el desplegament d’una sèrie d’actuacions que vetllin per tenir cura dels efectes que la crisi de la COVID-19 pugui generar en l’espai públic i els seus usos.

Un grau de consens històric

El Pacte aprovat en sessió plenària és la culminació d’una ronda de contactes del Govern de la capital del Baix Llobregat, amb tots els agents polítics, socials i econòmics de Sant Feliu, i del treball conjunt dels i les representants públics.

Aquesta voluntat col·laborativa es plasma en diversos objectius que posen en valor el treball conjunt d’actors polítics i socioeconòmics per assolir la reactivació de la ciutat, a través del compromís, l’acord i la coresponsabilitat en els objectius comuns, i la col·laboració amb diferents institucions també a nivell comarcal i metropolità.

Per tal de treballar les mesures principals del Pacte, que inicialment preveu una durada de 18 mesos, es contempla la creació d’un plenari integrat per representants de tots aquests sectors socials, econòmics i polítics de la ciutat.

Aquesta taula la formaran doncs, a banda dels portaveus municipals i cinc integrants de l’equip de Govern, representants dels sindicats, del comerç i l’empresa locals, de salut comunitària, de sostenibilitat, i d’entitats dels àmbits educatiu, esportiu, cultural i social, entre d’altres.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here