Els dies 6 i 7 de juny, la popular celebració torrellenca es traslladarà a les xarxes socials amb divertides propostes per a totes les edats. Els perfils municipals a Instagram, Facebook i Youtube seran els nous espais de celebració

Com la crisi sanitària no permet gaudir de la Festa de la Cirera en el seu format habitual, l’Ajuntament de Torrelles i la Coordinadora Cultural han repensat la celebració popular. Sense perdre la seva identitat i el seu esperit, organitzaran divertides activitats virtuals que es podran seguir a través de les xarxes socials municipals aquest cap de setmana.

Les associacions torrellenques i el consistori han preparat diverses propostes pensades per a tots els públics, que es dinamitzaran a Instagram (@ajtorrelles), Facebook (@torrelles.cat) i Youtube (Ajuntament de Torrelles de Llobregat). Els directes es faran únicament a Instagram i en el cas d’altres vídeos, s’emetran simultàniament a les tres xarxes socials. A Twitter (@AjTorrelles), només s’informarà de les propostes.

De les activitats de carrer habituals, es mantindrà el Mercat de la Cirera. I durant aquests dies, també s’estan proposant engrescadors reptes a la ciutadania a través de les xarxes socials municipals.

Programació

Aquest dissabte 6 de juny, a les 12 hores, s’inaugurarà oficialment la Festa de la Cirera (edició especial) amb el tradicional pregó i tot seguit, galejada de trabucs amb campanades i vermut popular. Prèviament, al matí, s’impartirà una classe d’aeròbic per a totes les edats i una sessió de contacontes on les cireres seran les protagonistes.

A les 16.30 hores, les activitats continuaran amb una xerrada sobre el valor artístic dels vitralls de l’església de Sant Martí i a les 17 hores, amb un taller d’il·lustració de la mà de l’artista torrellenca Maria Palet. A continuació, s’organitzarà una sessió de contacontes en anglès, les curses d’enduro i una classe d’aeròbic per a la gent gran.

A les 20 hores, s’animarà als torrellencs i a les torrellenques a sortir als balcons, finestres i terrasses i dedicar els aplaudiments a la pagesia del municipi per agrair la seva feina incansable. Tot seguit, hi haurà repic de campanes com a homenatge a totes les persones que treballen a primera línia de la pandèmia.

A les 20.30 hores, la gent gran presentarà un vídeo sobre la Festa de la Cirera amb fotografies, poemes i música i a les 21 hores, els estelladors faran una xerrada sobre els oficis del bosc. Per últim, a les 23 hores, el grup torrellenc Fenok oferirà un directe contundent fet de lletres àcides i melodies més digeribles al seu perfil d’Instagram.

L’endemà, diumenge 7 de juny, a les 9 hores, la jornada començarà amb una passejada virtual pels camps de cirerers. Al llarg del matí, hi haurà una nova classe d’aeròbic per a totes les edats, auca del canó valent, clips teatrals, curses d’slot i una sessió de pilates. A les 13 hores, l’Esbart Sant Martí impartirà una classe per aprendre a ballar la tal·lara i tot seguit, els estelladors oferiran una xerrada sobre l’ofici de boscater. També, es mostrarà un recull fotogràfic de l’Espai de la Gent Gran.

A la tarda, hi haurà un taller de teatre per a nens i nenes de 6 a 12 anys amb l’aula de teatre Sensedrama i s’aprofundirà en els treballs de restauració dels vitralls de l’església de Sant Martí. A les 19 hores, es viurà un dels moments més especials: es proposarà als veïns i a les veïnes sortir als balcons, finestres i terrasses i fer un homenatge a totes les persones afectades per la Covid-19. Finalment, s’acomiadarà la celebració popular amb un vídeo d’agraïment a les persones voluntàries, personal sanitari i gent del poble que ajuden cada dia a superar aquesta crisi sanitària.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here