Gavà disposarà d’un espai permanent en homenatge a les víctimes del coronavirus que la pandèmia ha deixat a la ciutat. Així ho va anunciar ahir l’alcaldessa, Raquel Sánchez, en el tancament de l’acte d’homenatge que va tenir lloc a la plaça de Jaume Balmes

Sánchez va destacar que “aquest espai servirà per retre homenatge i reconeixement a les víctimes de la COVID-19 i a tots els que han lluitat contra la pandèmia”. L’alcaldessa ha destacat que aquest “serà un espai del reflex de la nostra ciutat, del que la nostra ciutat és capaç de fer, i ho farem possible per tal que les flors que hem dipositat aquí avui, i les banderes que hem fet onejar al llarg d’aquestes setmanes a mitja asta, tinguin un espai d’homenatge permanent”.

Sánchez va voler agrair la tasca dels col·lectius que han estat en primera línia de foc al llarg d’aquesta crisis sanitària. Començant pels sanitaris “pels llargs torns, per tantes hores d’ambulatori i d’hospital, per haver tingut que fer front a una manca de mitjans que mai més s’ha de tornar a repetir”. I seguint pels agents de la Policia Municipal, dels qui va assegurar que “ens han ajudat a complir les normes que hem de seguir complint encara i que han demostrat molta entrega i molta dedicació”. Sánchez va fer extensiu el seu agraïment tant als Mossos d’esquadra com a la resta de cossos de seguretat “pel seu esforç i sacrifici”. En aquesta línia, va recordar que “poques vegades s’ha mostrat amb tanta evidència que els uniforms d’uns i altres estan just sempre per servir a la gent”.

L’alcaldessa no es va oblidar dels treballadors de PRESEC, “treballadors que han mantingut aquesta ciutat neta, han desinfectat els carrers i les places, centenars d’espais públics, equipaments, contenidors, cada racó de Gavà ha estat cuidat per la nostra empresa municipal de serveis al ciutadà”. Sánchez va agrair també l’esforç i la paciència als comerciants gavanencs, als quals “la ciutat seguirà recolzant per tal que els seus negocis continuïn amb més força”.

Sánchez també va incloure en els seus agraïments, entre d’altres, al “conjunt de treballadors municipals ja que, si bé és cert que les portes de l’Ajuntament han estat tancades durant setmanes per motius sanitaris, també ho és que els telèfons han estat oberts i l’atenció ha estat assegurada, com ho demostren les 16.000 trucades que hem atès en tres mesos”.

Per últim, l’alcaldessa va voler donar les gràcies “de tot cor tots els veïns de Gavà per ser un exemple cada dia, per saber resistir, per saber aplaudir, per saber respectar, per saber sumar, per saber cantar i aixecar l’ànim i provocar un somriure quan estàvem tristos i desanimats, quan ploràvem per la mort d’un avi, d’una mare, d’un pare, d’un amic”.

L’acte d’homenatge va omplir la plaça davant l’Ajuntament amb unes 200 persones, totes assegudes en cadires respectant la distància social de seguretat. En el decurs de l’acte es va realitzar una ofrena floral en memòria de tots els gavanencs que la COVID-19 s’ha emportat, “segons les darreres xifres oficials unes 70 persones”, va especificar l’alcaldessa. També van prendre la paraula diversos representants de la societat civil gavanenca, entre ells el director dels dos Centres d’Atenció Primària de Gavà, Xavier Alba, que va agrair als ciutadans “per la fermesa que han demostrat com a societat, amb un comportament cívic a l’alçada de la situació. Sense la seva comprensió, tolerància i ajuda, no hauríem pogut fer la nostra feina”.

Alba va voler posar de manifest també que “ens hauria agradat donar més, estar en més llocs, resoldre més situacions, multiplicar-nos per l’infinit, perquè la necessitat ha estat molt gran, però hem dedicat el màxim dels nostres coneixements i capacitats i no hem estalviat esforços. Per tant, vull manifestar com a responsable el meu reconeixement i gratitud a tots els professionals que treballen en els centres d’atenció primària de Gavà, i també per extensió a tots els treballadors del món sanitari”.

L’acte es va tancar amb una versió de “Camins”, de Sopa de cabra, interpretada per la guitarra de Javier Vaquero i la trompeta de Cesc Miró.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here