El Centre Cívic Mas Lluí, de Sant Feliu de Llobregat, va acollir l’assemblea anual del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Després del confinament, el Centre va decidir celebrar la seva reunió de forma presencial però amb mascaretes i mantenint la distància preceptiva.

La presidenta de l’entitat va presentar la Memòria d’activitats de l’any 2019, farcida d’actes i publicacions. Es varen aprovar els comptes de l’any passat i el pressupost d’enguany, que recull l’impacte de la pandèmia en els ingressos i les despeses. També es va presentar el Pla d’activitats pel 2020, que, lògicament, s’ha vist afectat per l’aturada dels darrers mesos però que preveu noves propostes a partir del mes de setembre. El Centre ha decidit, però, ajornar fins el 2021, la 11ª edició del Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, que ha de tenir lloc al Teatre L’Artesà del Prat, i la VIII Trobada d’entitats d’estudis de la comarca.

A continuació va tenir lloc la conferència del doctor José Luis Bóveda, autor d’un estudi sobre la grip de 1918 a la comarca, que va presentar les similituds i diferències amb la situació actual. Va estar precedit per les intervencions de la presidenta del Centre, Genoveva Català, de l’alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, que va explicar les principals actuacions de l’Ajuntament per fer front a la pandèmia, i de la directora de l’Arxiu Comarcal, Mari Luz Retuerta, que es va referir a situacions viscudes a la ciutat provocades per la pesta i el còlera, abans de la grip de 1918. Malgrat les circumstàncies en que encara ens trobem l’acte va ser un èxit de públic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here