La Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Cornellà. Segons l’Ajuntament han passat de 9 contagis per coronavirus a 38 en una setmana. Aquest increment ha de posat en alerta activa al consistori cornellanenc, que comunica que cal “conscienciar-nos de la importància de respectar les mesures de seguretat per evitar nous contagis que serien perjudicials per a la nostra salut i per a l’economia de la ciutat”.

Davant d’aquesta situació, diumenge a la nit la Generalitat va notificar a les autoritats locals, que als geriàtrics i centres de dia de Cornellà, no hi pot haver cap nou ingrés ni sortida dels residents fins a nova ordre, així com tampoc hi pot haver visites de familiars.

Aquesta situació també s’ha produït a dos municipis més de la regió metropolitana sud: Hospitalet i Sitges. “Es tracta de protegir els més vulnerables”, va anunciar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, des de Lleida, just després d’aplicar aquestes restriccions davant la situació que afectava el Segrià. Ara aquesta protecció per als més grans s’estén a un municipi com l’Hospitalet, que presenta més de 300 positius i que en pocs dies ha vist com augmentava ràpidament el nombre de contagis amb diferents brots en barris com el de la Torrassa.

A Cornellà, a més, s’estan duent a terme diferents iniciatives per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. La Guàrdia Urbana reforça la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin aquestes mesures, amb la col•laboració d’equips d’educadors cívics que informen la ciutadania. També s’ha implantat una senyalització demanant que els vianants circulin pel costat dret, a més de reduir el temps d’espera dels semàfors per a evitar aglomeracions de persones. L’Ajuntament també ha readaptat diferents carrers del municipi per a ampliar, de manera excepcional, la xarxa pedalable de Cornellà dotant així de més carrils bici a la ciutat per a fomentar l’ús de la bicicleta en detriment del transport públic, un dels focus de contagi de la Covid-19.

Per fer front a la situació, l’Ajuntament de Cornellà i el Departament de Salut de la Generalitat han creat una comissió de gestió i coordinació per la Covid-19, que es reunirà diàriament per fer seguiment dels casos que es detectin i aplicar les mesures que siguin necessàries. Els professionals d’ambdues administracions treballaran de forma conjunta per atendre a les persones i famílies afectades per aquesta malaltia i assegurar-se que segueixen el confinament correctament per evitar nous rebrots a la ciutat.

L’Ajuntament s’ha ofert a col·laborar amb personal municipal per reforçar l’actuació comunitària per contenir la propagació dels contagis, i ha demanat que els casos que es detectin puguin fer-se les proves PCR de forma ràpida perquè tinguin el seguiment mèdic necessari el més aviat possible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here