El Parlament de Catalunya ha expressat aquest dilluns el seu rebuig a una ampliació indiscriminada de l’aeroport del Prat a instàncies del grup de Catalunya en Comú-Podem

Tots els grups de la cambra menys el de Ciutadans han instat, en una resolució aprovada a la comissió de Territori, al ministeri de Foment a “no tramitar cap projecte d’ampliació de l’aeroport que impliqui un augment il·limitat de passatgers i en conseqüència un augment del trànsit aeri, que provoqui un impacte sobre el medi natural i la biodiversitat de l’entorn del delta del Llobregat”.

Com a alternativa a aquesta ampliació de l’aeroport del Prat que destruiria un espai natural únic com la Ricarda, zones agrícoles i patrimoni arquitectònic com la Casa Gomis, tots els grups de la cambra de forma unànime han reclamat la creació d’un “sistema aeroportuari català integrat que doni resposta al territori”. En aquest sentit, han acordat que cal “fer les gestions necessàries per a iniciar els treballs per millorar la connectivitat amb transport públic dels aeroports de Reus, Girona i l’aeroport El Prat generant les sinèrgies necessàries per a fer un sistema aeroportuari integrat”.

Així mateix, els grups han instat el ministeri de Foment “a revisar en els propers 6 mesos, de manera consensuada amb els ajuntaments i la Generalitat, el Pla Director Urbanístic de l’Aeroport de El Prat, obsolet actualment”.

Reaccions locals

El Prat en Comú, partit que ostenta l’alcaldia, celebra en un comunicat aquest acord, “que trasllada a la cambra catalana l’ampli consens ja assolit al consistori pratenc en defensa de l’equilibri territorial, del qual només s’ha despenjat a la cambra catalana parcialment Ciutadans”.

Cal recordar que el plenari municipal del març passat ja va adoptar de forma unànime una resolució en rebuig de l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat i defensant com a alternativa l’impuls d’un sistema aeroportuari català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here