Ahir l’Ajuntament de Sant Feliu va rebre notificació per part del Departament de Salut de l’existència de 36 nous contagis de covid-19, la majoria asimptomàtics, entre persones usuàries i personal de la residència privada Mediterrània.

Aquests positius es van diagnosticar mitjançant la realització de tests PCR sol·licitada per la direcció del centre, i des d’ahir ja s’està treballant, seguint els criteris que marca la Generalitat i en contacte permanent amb les institucions sanitàries, per aïllar els casos i fer el rastreig de possibles contagis i el seguiment de contactes.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que “des de la direcció de la residència es va avisar als familiars de les persones residents, que no presenten simptomatologia en la major part dels casos i que s’han vist afectades pel virus tot i els esforços i la dedicació per part del centre per evitar-ho”. Segons es va fer públic ahir, avui s’està realitzant una prova serològica a totes les persones que han tingut resultat positiu per obtenir més informació sobre el seu estat immunitari.

D’altra banda, des de l’Ajuntament també s’està seguint amb especial atenció l’aïllament d’un grup del Casal d’estiu de l’Escola Bressol Patufet, on una persona de l’entorn familiar d’un infant ha resultat positiva al test de Covid-19, així com l’evolució d’un segon grup que s’ha suspès temporalment en presentar dos infants simptomatologia compatible amb el virus. Com a mesura preventiva -i havent ja previst amb anterioritat una separació dels nens i nenes en grups estancs i sense relació entre ells- s’ha procedit a tancar el grup que s’ha vist afectat malgrat sigui de manera indirecta, restant a l’espera de rebre noves instruccions per part del Departament de Salut.

Noves mesures preventives a Sant Feliu

El 14 de juliol, davant les notícies de rebrots a l’àrea sanitària sud -que és l’àrea on s’ubica Sant Feliu- l’Ajuntament ja va anunciar diverses mesures d’aplicació immediata amb l’objectiu de frenar la possible expansió del virus. En aquell moment ja es va anunciar que el consistori prendria més resolucions un cop s’anés coneixent l’avenç de la situació. Davant les noves dades, l’Ajuntament, en el marc de les seves competències -que no inclouen la gestió de les residències, la capacitat punitiva en determinades situacions, ni la capacitat de coartar la mobilitat de la ciutadania-, ha adoptat un seguit de noves mesures per evitar la propagació del virus al municipi:

•Activitat a l’espai públic: suspensió de tots els actes.
•Casals d’estiu i esportius: reducció de les sortides i aplicació de nous criteris per evitar la coincidència amb més persones en el desenvolupament de les activitats.
•Piscina de l’Escorxador: limitació de l’aforament al 50% i tancament dels vestuaris.
•Centres Cívics: cancel·lació de l’activitat programada (romandran oberts).
•Casal de Joves: tancament del bucs d’assaig i suspensió de les activitats programades, excepte la formació online. Control d’usuaris i usuàries al Racó Jove, que seguirà en funcionament, com també ho farà el Punt d’Informació Juvenil.
•Mercat de marxants: control d’accés i presa de temperatura.

L’Ajuntament de la capital del Baix Llobregat torna a fer una crida a la responsabilitat de santfeliuencs i santfeliuenques, recordant que s’han de seguir les mesures de prevenció de Salut Pública, i recomana a la ciutadania que redueixi la mobilitat tant com sigui possible, limitant al màxim els desplaçaments, i reduint els contactes socials a grups de com a màxim 10 persones.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here