La situació epidemiològica als municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixach, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besós i Badalona; obliguen segons ha comunicat el Govern de la Generalitat, a adoptar “mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població d’aquests àmbits territorials i també de la resta del territori de Catalunya”.

Entre d’altres les mesures representaran restriccions d’aforament a bars i restaurants, del 50% a l’interior i distància de dos metres entre taules a les terrasses, i la prohibició del consum a la barra. També caldrà cita prèvia per anar als establiments comercials i es tancaran els locals d’oci nocturn.

Entre les prohicions, destaca la de les reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat, incloent-hi casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres; així com l’expressa prohibició també de les activitats culturals (incloent cines i teatres) i esportives.

No obstant, biblioteques, museus i casals d’estiu, poden continuar funcionant amb restriccions i mesures de prevenció.

Pel que fa a les recomanacions, la Generalitat explícita que cal limitar al màxim la mobilitat als desplaçaments estrictament necessaris i no ajornables. A més d’insistir en la necessitat de complir les mesures d’higiene de mans i distanciament social.

El cas de Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu ha tingut uns indicadors epidemiològics molt baixos durant tota la pandèmia però ahir es va conèixer la notícia d’un rebrot del coronavirus a una residència de la localitat, que sumava 36 infeccions en les darreres hores.

L’Ajuntament va prendre un seguit de mesures dins les seves competències municipals, tancant alguns espais i aplicant restriccions en d’altres, a l’espera de l’actuació de la Generalitat i en coordinació amb ella. No obstant, sembla que ha estat una sorpresa per la capital del Baix Llobregat no figurar dins la llista de municipis amb restriccions que ha fet públiques aquest matí el PROCICAT.

Aquest fet ha motivat una reunió d’urgència de la junta de portaveus local, que ha emès aquest comunicat conjunt:

<<Declaració conjunta de la Junta de Portaveus davant les darreres mesures decretades per la Generalitat de Catalunya

La Junta de Portaveus de Sant Feliu s’ha reunit d’urgència davant la decisió de la Generalitat de no incloure Sant Feliu en les localitats on s’adoptaran mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública, per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població.

La Junta de Portaveus considera que aquesta decisió no és prou justificada per part de la Generalitat, donat l’augment significatiu de contagis en les darreres hores a la ciutat, malgrat la majoria siguin ubicats en un mateix focus. A més, Sant Feliu delimita de manera directa amb la zona determinada per la Generalitat.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament demana que es faci un seguiment i un control estricte i acurat de l’evolució de la situació a Sant Feliu per part de la Generalitat, per tal de poder prendre les mesures pertinents en cas que sigui necessari.

El consistori ja ha aplicat les mesures que permet el seu marc competencial, i resta a l’espera de les indicacions de la Generalitat.>>

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here