El jurat ha valorat l’espai de relació comunitària generat per aquest projecte arquitectònic

L’obra “79 habitatges amb protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat” ha guanyat el Premi FAD d’Arquitectura 2020 . El jurat del prestigiós guardó ha valorat la capacitat d’aquest projecte arquitectònic per investigar “sobre les maneres de transitar i habitar els espais comuns als edificis d’habitatges col·lectius” i “l’ambició de construir una comunitat i no només un edifici”.

ARQUIN-FAD, la Asociación Interdisciplinaria del Diseño del Espacio del Fomento de las Artes y el Diseño (FAD) ha donat a conèixer aquest dimarts, dia 28 de juliol, el veredicte de la 62a edició dels Premis FAD, en el marc de la Setmana de l’Arquitectura 2020.

L’obra guanyadora de la categoria d’Arquitectura, promoguda per l’IMPSOL a Sant Boi, “incorpora patis i perforacions de volum que generen un espai comunitari obert , un bé molt preuat després del confinament”, mitjançant una curosa arquitectura de “passarel.les, nuclis de comunicació creuats”.

Els finestrals sobre grans patis i terrasses intermèdies multiplica les trobades visuals i físiques entre les persones que viuen als habitatges, i també amb les places de l’espai públic exterior.

El projecte del Saló Central de Sant Boi també ha guanyat el guardó de la categoria Arquitectura dels Premis de l’Opinió , que s’atorguen en paral·lel mitjançant votació telemàtica amb la participació de persones sòcies d’ArquinFAD i finalistes dels Premis FAD de les anteriors edicions.

Un total de 597 obres s’han presentat a les diferents categories dels Premis FAD 2020 (171 a la categoria d’Arquitectura). Els premis de la resta de categories han recaigut en projectes ubicats a les ciutats de Barcelona, Madrid, León i Buenos Aires .

Els 79 habitatges del projecte premiat conformen una promoció d’habitatge públic amb protecció que es troba en l’etapa final de la seva construcció al Saló Central de Sant Boi (carrer de Baldiri Net i Figueres, 5-7), al peu de la carretera C-245.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here