El positiu per coronavirus d’una de les treballadores de l’escola ha obligat a posar en quarantena preventiva a l’equip directiu, els mestres d’infantil, alguns mestres de primària i part del personal administratiu de l’Escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts. 

El Consistori es manté en contacte constant amb els Serveis Territorials de la Generalitat, que ja ha anunciat que accepta obrir les portes el 17 de setembre al centre afectat. La resta de centres docents de la ciutat obriran amb normalitat.

L’escola Joan Juncadella s’ha vist obligada a ajornar l’inici de curs tres dies, del dilluns 14 al  dijous 17 degut a que part de la plantilla està en quarantena preventiva pels resultats positius en coronavirus d’una treballadora. Es troben en quarantena preventiva l’equip directiu, els mestres d’infantil així com alguns de primària i també membres del personal de l’administració. Segons ha informat Cadena SER, la treballadora havia participat a un dels cribatges massius del seu municipi de residència tot i no tenir símptomes. El resultat positiu el va obtenir aquest passat dijous.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha acceptat l’ajornament de l’inici de curs i de la mateixa manera ho ha fet el departament d’Educació, tot i així, el consistori demana a la Generalitat un protocol clar d’actuacions que eviti el tancament continuat d’escoles.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino , ha demanat també un protocol clar per saber com s’ha d’actuar en aquests casos: “ Ajuntament, equip directiu, alumnat, famílies… hem de tenir pautes clares que contribueixin a generar un clima de seguretat i confiança en moments especialment complexos ”. I ha afegit: “ Els municipis estem fent molts esforços per contribuir a un inici del curs escolar dins la màxima normalitat possible i demanem a la Generalitat que també estigui a l’alçada de les circumstàncies”

Arran del positiu per Covid, els Serveis Municipals han activat el circuït de neteja i aquesta mateixa tarda una empresa especialitzada desinfectarà tot el centre escolar. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha destinat un total de 32.000 euros a reforçar la desinfecció dels centres educatius, a banda de les tasques ordinàries de neteja que ja hi havia contractades. Així, cada dia i en horari lectiu, operaris i operàries garantiran la desinfecció d’aules i d’altres espais de les instal·lacions.

A més, el Consistori també ha condicionat amb pintures vials i cartells les entrades i sortides de tots els centres educatius, actuació amb un cost de prop de 15.000 euros. Igualment, la brigada municipal i el departament d’Urbanisme han fet obres de millora a diverses escoles durant l’estiu.

Font: Aj. Sant Vicenç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here