A Abrera gaudim d’una de les tradicions més arrelades al nostre municipi: els porrons! Enguany, la pandèmia de la Covid-19 no ha permès organitzar la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera, però no per això ens quedaran sense commemorar una de les tradicions més arrelades a la memòria dels abrerencs i abrerenques.

Del dilluns 28 de setembre al divendres 2 d’octubre, de 17 h a 20 h, es podrà veure a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) una mostra de porrons donats per la família del senyor Àngel Torrents Solé (1922-2004), veí de l’Eixample de Barcelona, a l’Ajuntament d’Abrera.

Les quatre filles del senyor Àngel Torrens van explicar a l’Ajuntament que “Allà on estès, cada cop que veia un porró que li fes goig, el comprava, ja fos pel color, la mida o pel material del qual estigués fet”. Des de l’Ajuntament agraixen a la família Torrens la donació dels porrons al  municipi.

Sota el títol “Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!“, en record del cèlebre lema dels Tres Porrons, des de l’Ajuntament conviden a visitar aquesta mostra on s’explica l’origen de la tradició dels porrons del Rebato. Fa unes dècades, Abrera era coneguda pels porrons. Els hostals de l’antiga Nacional-II, al seu pas pel Rebato, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes.

Amb la mostra, serà el primer cop que els porrons del senyor Torrents podran ser admirats pels abrerencs i abrerenques. “I quin millor lloc que Abrera per conservar els porrons del nostre pare, per tal que siguin vistos pels seus veïns i visitants. Tingueu-ne cura. Moltes gràcies!”, explica la família. El donatiu es va fer el divendres en un acte privat amb la presència del nostre alcalde, Jesús Naharro, del regidor de Cultura, Francisco Sánchez, i de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré.

L’exposició s’obrirà a la ciutadania del dilluns 28 de setembre al divendres 2 d’octubre, de 17 h a 20 h a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19: distància interpersonal, ús de mascareta obligatòria i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic.

Font: Aj. d’Abrera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here