Xavier Vendrell, veí de Sant Joan Despí, exconseller de Governació de la Generalitat l’any 2006, que fou vicesecretari general d’ERC i diputat al Parlament de Catalunya entre 2005 i 2010, i que actualment exerceix d’empresari, és un dels investigats per la Guàrdia Civil en el marc d’una operació policial que s’està portant a terme aquest matí.

El seu domicili a Sant Joan ha estat escorcollat i, segons diverses informacions, ell mateix podria estar detingut. Vendrell, l’any 1995, va ser elegit regidor de l’Ajuntament de la seva ciutat i membre del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Diverses publicacions han vinculat durant els darrers mesos Vendrell amb el denominat “estat major” del procés independentista  i amb grup impulsor del Tsunami Democràtic, però fonts del Ministeri d’Interior han desmentit que l’operació estigui directament vinculada a la seva participació en aquest moviment, tot i que alguns mitjans ho relacionen.

Entre les persones detingudes en la mateixa operació hi hauria l’empresari i  exdirigent de CIU, David Madí,, l’empresari del sector de la comunicació Oriol Soler, i el director de l’Oficina de Carles Puigdemont, Lluís Alay, segons ha confirmat en un tuit Quim Torra. Tots els detinguts estarien acusats dels delictes de malversació, blanqueig de capitals i prevaricació. L’operació ha estat ordenada pel titular del Jutjat número 1 de Barcelona, Jesús Aguirre. Sembla que els fets de que se’ls acusa podrien estar relacionats amb una xarxa empresarial que presumptament finançaria l’estada del president Puigdemont a Bèlgica.

El Jutjat número 1 de Barcelona investiga desde 2016 presumptes delictes relacionats amb la gestió de fons econòmics de la Diputació de Barcelona; l’operació d’avui formaria part d’una peça separada d’aquella investigació.  Segons la Guàrdia Civil  l’operació afecta a trenta una persones, entre les que figuraria Marta Molina, empresària i ex-regidora d’ERC de Sant Joan Despí.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here