L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert la licitació de dos estudis per aplicar una òptica global del riu per a examinar la seva connectivitat ecològica i la seva biodiversitat.

El tram final del Riu Llobregat, que va des de Martorell fins a la seva desembocadura a El Prat de Llobregat, mai ha estat vist com un tot i sempre s’hi han realitzat treballs i estudis parcials en els que cada terme municipal i cada Ajuntament intervenien sense tenir en compte el conjunt de l’espai natural.

L’AMB ja va intervenir amb el projecte del traçat de via ciclable de 30 quilòmetres que volteja el riu, i ara ha decidit tornar-ho a fer. Ha obert una licitació de dos estudis de caràcter global per a examinar a fons la connectivitat ecològica i la biodiversitat del riu.

La inversió de les dues licitacions obertes aquest estiu és de 147.000 euros. Pel que fa l’estudi sobre la connectivitat, s’invertiran 60.000 euros i consistirà en una radiografia a fons de tots els corredors mediambientals, és a dir, dels espais que faciliten un intercanvi o un pas d’espècies d’animals. L’estudi consistent en l’anàlisi de la biodiversitat implicarà una inversió de 87.000 euros i consistirà en investigar la flora i la fauna de la zona per aconseguir un retrat de la biodiversitat del tram metropolità del riu.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here