Amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”, la nova iniciativa pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera

La campanya consisteix a fer visible en les papereres públiques aquest lema i per a això s’han elaborat uns adhesius per poder reforçar el missatge i donar suport a aquesta campanya que ja compta amb la complicitat de molts municipis catalans. Amb aquesta acció es vol visibilitzar aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Cal parlar i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera i deixar de minimitzar els “micromasclismes” quotidians que sustenten l’estructura que el fonamenta, reproduint el mateix sistema; d’opressions i violències vers les dones.

Des de l’Ajuntament d’Abrera, que es defineix com a municipi declarat 100% feminista, es té la convicció que cal poder fer conèixer millor el significat dels conceptes feminista i masclista, ja que malauradament aquests conceptes encara es confonen massa sovint i en cap cas, són antònims.

La regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montse Navarro, destaca que “amb aquesta campanya de sensibilització amb l’acció de posar els adhesius “diposita aquí el teu masclisme”, a les papereres del nostre municipi,  volem donar  visibilitat a una problemàtica present i real  a la nostra societat, i que cal reconèixer aquesta realitat  per poder eliminar la desigualtat social que genera, i cal que treballem tots i totes juntes per poder eliminar-la. Aquesta acció avançada als diferents actes que es faran durant tot el mes de novembre, per commemorar el dia 25N, el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que aquest any serà diferent a causa de la situació sanitària tant greu que estem vivint per la pandèmia de la Covid-19. Farem actes i accions reivindicatives, la majoria via xarxes socials,  però amb la mateixa força que ens representa a aquest municipi. Abrera continua dient PROU!”.

Font: Aj. d’Abrera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here