● És l’únic cinema de Catalunya que participarà en un esdeveniment organitzat per Europa Creativa Media, en col·laboració amb Europa Cinemas

● Serà una sessió gratuïta per streaming aquest dijous on es podrà veure la pel·lícula El joven Ahmed i després es farà un col·loqui amb el pedagog Jaume Funes

CineBaix participa aquesta setmana en la 3a edició de l’European Cinema Night, una iniciativa d’Europa Creativa MEDIA en col·laboració amb Europa Cinemas, se celebrarà entre el 16 i el 20 de novembre a més de 70 ciutats d’Europa i arribarà a més de 10.000 persones. L’esdeveniment l’organitza el programa Europa Creativa MEDIA en col·laboració amb la xarxa Europa Cinemas, de la qual CineBaix és membre.

Malgrat que els cinemes de Catalunya estan tancats a causa de les restriccions per les condicions sociosanitàries produïdes per la Covid-19, com que CineBaix disposa d’una plataforma virtual pròpia (Sala7.CineBaix.Virtual) i d’unes instal·lacions que li permeten emetre esdeveniments en directe, el cinema santfeliuenc ha acceptat la invitació d’Europa Creativa MEDIA. Serà l’únic cinema de Catalunya que participarà en la 3a edició de la Nit del Cinema Europeu. De la resta de l’Estat espanyol només hi participaran tres cinemes.

Per a aquesta sessió única, CineBaix ha triat la pel·lícula El joven Ahmed, escrita i dirigida perLuc Dardenne i Jean-Pierre Dardenne, dues vegades premiats amb la Palma d’Or del Festival de Canes. És una producció belgofrancesa del 2019 que tracta d’un jove adolescent biracial, l’Ahmed, que comença a canviar les seves creences influenciat per un imam militant. El canvi en l’Ahmed no passa desapercebut per als seus familiars i professors, en especial a la seva professora Inés, també musulmana.

Per poder parlar dels temes que poden sorgir arran de la pel·lícula, com les relacions entre extremisme ideològic i l’educació en temps de crisi; o l’adolescent davant la construcció de la pròpia identitat i propostes ideològiques a què adherir-se, CineBaix ha convidat en Jaume Funes Artiaga, psicòleg, educador i periodista per debatre després de la pel·lícula.

Aquesta sessió única, virtual i gratuïta, serà el dijous 19 de novembre a les 19.30 h, amb una presentació prèvia a la projecció de la pel·lícula i, cap a les 20 h, col·loqui amb en Jaume Funes, en el qual també podrà participar el públic des de casa.

Properament a la pàgina web de CineBaix (www.cinebaix.cat) hi haurà l’enllaç per poder seguir tot l’esdeveniment per streaming.

Font: CineBaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here