Sant Boi aposta perquè a l’entorn de la C-245 i als polígons industrials es generalitzin els desplaçaments laborals en bici

La pandèmia de la COVID-19 ha generat noves necessitats en l’àmbit de la mobilitat, que aconsellen optar per un ús més habitual de la bicicleta a les nostres ciutats (per exemple, per anar i tornar de la feina). Mentretant, unes obres construeixen a la carretera comarcal C-245 un gran eix urbà i metropolità de 13 km de recorregut que contindrà un carril per a bicicletes.

En aquest context, el Centre de Serveis de Sant Boi, edifici municipal situat al peu de la carretera comarcal C-245 i en plena zona industrial de la ciutat, ha obtingut la certificació europea Cycle-Friendly Employer (CFE) . Aquesta certificació, fruit d’una auditoria de les instal·lacions, l’acredita com a espai laboral de referència en l’ús quotidià de la bibicleta.

L’acreditació ha estat lliurada aquest dimarts, dia 17 de novembre, pel ‘project manager’ del projecte Cycle-Friendly Employer, Carlos Martín, a l’ alcaldessa, Lluïsa Moret , i al tinent d’Alcaldia de Ciutat sostenible i saludable, José Ángel Carcelén.

El disseny de la reforma realitzada al Centre de Serveis ja va incorporar criteris per afavorir la utilització del vehicle de dues rodes. L’auditoria ho destaca, valora la ubicació estratègica de l’edifici en el futur eix cívic de la C-245 i considera que l’Ajuntament de Sant Boi aposta per aquest edifici com un exemple inspirador per a les persones que hi treballen i per a les empreses dels polígons industrials de l’entorn.

El Centre de Serveis allotja serveis municipals com el Laboratori d’Innovació Social Coboi_lab i una dotzena d’empreses de la ciutat.

La certificació CFE, vigent a 18 països, está impulsada por la Federació Ciclista Europea , máxima autoritat internacional en defensa dels interessos del col·lectiu ciclista.

Mitjançant una metodologia estandaritzada, el programa de certificacions CFE pretén incrementar significativament la presència de la bicicleta en el dia a dia de les empreses i generar l’hàbit de desplaçar-se amb aquest vehicle per fer de les ciutats europees entorns més saludables, segurs i de qualitat.

Amb la certificació CFE, el Centre de Serveis de Sant Boi se suma a l’ aposta per la mobilitat sostenible i saludable que impulsen l’Ajuntament de Sant Boi (mitjançant l’Estratègia Urbana de la Bicicleta) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Font: Aj. Sant Boi

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here